Ishockey

Grüner senket av drømmetreff

(Ringerike - Grüner 3-1) Det var lenge uavgjort i Schjongshallen og i tredje periode spilte Grüner fire minutter sammenhengende i powerplay. Men laget scorer ikke og ble straffet for det. Nå er det 17 poeng som skiller lagene.

Etter det bitre straffetapet på tirsdag møttes Ringerike og Grüner til romjulens andre duell torsdag, årets nest siste dag. Den første perioden var fartsfull med mange sjanser. Stillingskrigen varte langt ut i tredje periode der Grüner hadde en gyllen sjanse til å ende rekken uten seier.

Fem minutter før slutt ble jakten på seier snudd til et nytt nederlag. Ringerike traff på en av sine få sjanser i siste periode og tar dermed fem av seks poeng mot Grüner over to kamper i romjulen.

Mange utvisninger

Ringerike kom best i gang, men gikk fort på to utvisninger kort tid etter hverandre. I det første overtallsspillet havnet pucken hos en umarkert Grüner-kaptein, Christoffer Gozzi, på høyre stolpe. En feberredning av Ringerikes keeper, Mattis Pettersson, hindret en tidlig ledelse for Oslo-laget. I det andre overtallsspillet kom aldri Grüner seg til noe etablert angrep, men det gjorde heller ikke Ringerike i sitt første overtallsspill. Det ble også spill fem mot tre i vel femten sekunder da Tobias Skuterud ble utvist etter en duell med hjemmelagets Brett Perlini. Grüner kom seg unna med tre på isen, men måtte til slutt gi etter for presset da David Åslin ble servert inne i slottet til Quentin Papillon. Her ble det altså fire utvisninger de første ti minuttene, like mange som det var i hele oppgjøret i Grünerhallen.

Vetle Salsten uttalte til Dagsavisen etter straffetapet på tirsdag at Grüner må ta bedre vare på sjansene sine. Etter femten minutter fikk unggutten sjansen selv etter et godt forarbeid av Tobias Skuterud. Salsten grep muligheten med et presist skudd opp i hjørnet forbi Pettersson i Ringerikes mål. I sluttminuttene var Grüner det beste laget og hadde pucken mye, men flere sjanser ble det ikke.

Sjansefattig

Sjansene var heller ikke mange i den andre perioden, i kontrast til det motsatte oppgjøret på tirsdag. Det ble etterhvert en forsvarsperiode for Grüner som havnet i undertall og ble presset mot sitt eget mål. Men Quentin Papillon er som vanlig til å stole på og tok det som kom enten han lå rett ut på isen eller sto oppreist med pucken i hånden. Hjemmelagets målscorer, David Åslin, ble sendt i fryseboksen da perioden gikk inn i sitt siste minutt, dermed avsluttet Grüner i overtall. Med tre backer på isen fant de ikke veien til nettmaskene, men overtallsspillet var bare halvveis da signalet lød for kveldens andre pause.

Svikter i powerplay

Lite endret seg etter hvilen. Ringerike fikk det for lett i undertall. Grüner skulle få fire minutter med powerplay i tredje periode, to utvisninger som overlappet hverandre, men her ble det heller ikke mål og laget fra Grünerløkka var ikke spesielt nære. Pucken ble flyttet frem og tilbake på yttersiden av hjemmelagets felt før Grüner mistet den og Ringerike klarerte. Dette var minuttene der Grüner kunne vunnet kampen, men de sliter med å finne veien til nettmaskene. I overtall har det blitt bare 15 mål fordelt på 100 powerplays denne sesongen.

Stillingskrigen på 1-1 så ut til å ebbe ut i et nytt overtidsspill for ingen av lagene var giftige i angrep, men så gled pucken perfekt til Ringerikes Linus Amundsen Rosdahl. Han fikk drømmetreff på førstetouchen og pucken suste inn forbi Quentin Papillon. Et hardt slag for Grüner som i likhet med kampen på tirsdag, var best i tredje periode. Med ett minutt igjen av kampen ble Papillon satt ut i jakten på utligning, men Grüner mistet pucken og Ringerike fastsatte sluttresultatet til 3-1 i et åpent mål.

I det året rundes av er det 17 poeng som skiller Grüner på niende plass og Ringerike på åttende plass. Drømmen om sluttspill virker nå fjern for de lilla fra Grünerløkka. Det er kanskje for mange poeng å ta igjen nå, men det kan snu fort, også i hockey.

Så blir det spennende å se hvordan smittesituasjonen i Fjordkraft-ligaen utvikler seg. Som kjent ble oppgjørene mellom Vålerenga og Frisk Asker og Storhamar - Lillehammer utsatt denne romjulen på grunn av smitteutbrudd. Vi nærmer oss 2. januar, marerittdatoen da forrige sesongs eliteseriespill med avbrutt. Grüner er det eneste laget som enda ikke har blitt rammet av covid, det håper vi fortsetter i 2022.

Ringerike – Grüner 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Schjongshallen: 50 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (9.45) Brett Perlini (Kenneth Gulbrandsen, David Åslin), 1-1 (15.33) Vetle Salsten (Tobias Skuterud).

2. periode: Ingen.

3. periode: 2-1 (54.10) Linus Rosdahl (Åslin, Karl Markstroem), 3-1 (59.10) Michael Söderberg (Johan Henrik Oscar Eriksson, Perlini).

Utvisninger: Ringerike 5 x 2 min., Grüner 4 x 2 min.