Sport

Ishockey og håndball kan fortsette, men uten publikum i Oslo

Oslo kommune forbyr nå breddeidrett for voksne. Innstrammingene rundt innendørs arrangementer påvirker ikke gjennomføring av kamper i toppidretten.

Av Stian Grythaugen

Kommuneledelsen i Oslo lanserte fredag nye kraftige tiltak som følge av økningen i antall smittetilfeller den siste tiden.

Breddeidretten for voksne over 20 år får forbud mot aktivitet. I tillegg stenges treningssentre og svømmehaller. Det blir også innført begrensninger i idrettsaktiviteten for barn og ungdom.

Det er lov med trening hvis avstand holdes i tråd med smittevernreglene, men det blir ikke lov med cuper og turneringer.

– Vi kommer nå til å si at det blir forbud mot kamper. Vi ønsker at kamper og cuper skal avlyses, men opprettholder trening for barn og unge fordi vi vet hvor viktig det er, sier byråd for arbeid, sosiale tjenester og mangfold, Omar Samy Gamal (SV), til NTB.

Skal kartlegge konsekvensene

Byrådsleder Raymond Johansen opplyste på fredagens pressekonferanse at det nedlegges forbud mot alle innendørs arrangementer. Umiddelbart oppsto det tvil rundt om dette grepet ville ramme gjennomføringen av eliteseriekampene i for eksempel håndball og ishockey.

– Nå vil vi bruke de kommende dagene til å skaffe oss oversikt over lokale retningslinjer, og hvilke konsekvenser disse får i de ulike kommunene landet rundt, sa kommunikasjonssjef Lars Hojem Kvam til NTB fredag ettermiddag.

Også i Norges Ishockeyforbund var det usikkerhet. Det bekreftet generalsekretær Ottar Eide overfor TV 2.

Oslo kommune bekrefter imidlertid at eliteidretten skjermes.

«Eliteidrett kan gjennomføres uten publikum innendørs, og med publikum utendørs», skriver kommunen.

Det betyr at toppkampen i ishockey mellom Vålerenga og Frisk Asker og byderbyet Grüner - Manglerud Star kan spilles som planlagt torsdag i neste uke. Men uten publikum.

Sosial nedstengning

Oslo kommune innfører det de kaller en sosial nedstenging av samfunnet i tiden som kommer. De nye tiltakene tiltrer fra midnatt natt til tirsdag og varer i tre uker framover.

– Vi har jobbet intenst det siste døgnet for å vurdere hvilke tiltak som er mest tilpasset situasjonen her i byen vår. Vi må gjøre det som er nødvendig for å få ned den sosiale kontakten. Vi trenger et krafttak mot smittespredningen. Alle tiltakene vi innfører i dag er basert på råd fra Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og regjeringen, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fredag.

Grepene som er tatt rundt idretten er i tråd med de anbefalingene Helsedirektoratet kom med tidligere denne uken.

Mer fra Dagsavisen