IOC-medlem Pound: OL blir utsatt

IOC-medlemmet Dick Pound sier at sommerens OL blir utsatt. UEFA melder at også finalene i Champions League og europaligaen bli utsatt.

Saken er oppdatert

Veteranen i Den internasjonale olympiske komité kom med uttalelsen i et telefonintervju med USA Today mandag.

Pound sier at sommerens OL høyst trolig blir utsatt til sommeren 2021, og han påpeker at detaljene skal hamres ut i løpet av de neste fire ukene.

– På bakgrunn av den informasjonen IOC sitter med, så er det bestemt at det blir en utsettelse. Parameterne og detaljene er ikke satt, men jeg vet såpass at lekene ikke starter 24. juli.

Dick Pound er fra Canada, en nasjon som nylig sa at de ikke vil delta i OL om det blir arrangert i sommer. Pound tror at IOC vil komme med sin beslutning innen kort tid.

– Dette vil komme i etapper. Vi vil utsette dette, og så starte arbeidet med å flytte det. Det er et mektig arbeid som venter.

Tomme gater og torg: Vi skal holde oss hjemme. ingen vet hvor lenge (+)

UEFA utsetter fotball-finalene

Det samme gjelder Champions League-finalen for kvinner. Den beslutningen er tatt på grunn av situasjonen rundt koronaviruset, heter det på UEFAs hjemmeside.

Det er ennå ikke satt noen dato for når kampene skal spiss. Arbeidsgruppen som er nedsatt, ledet av UEFAs president Aleksander Ceferin, skal analysere de mulige datoene dette kan gjennomføres på.

Gruppen er i gang med dette arbeidet og vil opplyse om nye datoer når dette er klart.

Champions League-finalen skulle egentlig ha vært spilt 30. mai i Istanbul. Europaligafinalen skulle ha vært spilt 27. mai i Gdansk. 24. mai var datoen for Champions league-finalen for kvinner i Wien.

Det er blitt spekulert i at Champions League-finalen i Istanbul i Tyrkia 27. juni. Polske Gdansk og 24. juni har vært nevnt som mulig dato for finalen i europaligaen.

Akkurat nå er alle kamper i Champions League og europaligaen satt på pause. I Champions League er man kommet til åttedelsfinalene. Fire kvartfinalister er klare. Det gjenstår å kåre de fire siste.

Tidligere er også sommerens EM-slutt for menn utsatt. (NTB)

Samleside: Alt du trenger å vite om korona