Hele Strømsgodset-laget i karantene etter positiv koronatest

Strømsgodsets A-lag i Eliteserien i fotball er satt i karantene til og med 16. november etter at en juniorspiller i klubben testet positivt på koronaviruset.

Det opplyser Godset selv på eget nettsted.

Den aktuelle juniorspilleren har trent med klubbens A-lag, men har ikke spilt kamper. Han er plassert i ti dagers isolasjon. Ettersom han sist trente med resten av laget fredag, gjelder karantenen for alle som har vært i kontakt med ham, til neste mandag.

Dermed får karantenen ikke konsekvenser for noen av Strømsgodsets kamper. Denne uken er det landslagsopphold, og drammenslagets neste kamp spilles hjemme mot Bodø/Glimt 22. november.

– Vi håndterer dette i tråd med covid-19-forskriftene og er i tett dialog med lokale helsemyndigheter og Norges Fotballforbund. Vi har startet smittesporing i klubben og gjennomfører tester av alle som har vært i nærkontakt med spilleren, sier klubblege Erik Dag Knudsen.

Les også: Asker og Bærum velger mykere linje - Drammen og Lillestrøm følger Oslo

Håper det ikke smitter videre

Smittevernoverlege i Drammen kommune, Einar Sagberg, sier at han har god dialog med klubblege Erik Dag Knudsen.

– Strømsgodset følger nå de gjeldende karanteneregler og vi har god dialog med medisinsk ansvarlig i klubben. Vi krysser fingrene for at det ikke smitter videre i laget, sier Sagberg, som har nok å henge fingrene i om dagen.

– Drammen er en av kommunene i landet med høyest forekomst av smittede per innbyggertall og jeg vil igjen understreke viktigheten av å redusere sosial kontakt til et minimum, sier Sagberg til Godsets hjemmesider.

Les også: Grorud-spillerne kan trene fra torsdag. Kamp tre dager senere (+)