Sport

Han skal bygge stolthet i Vålerenga

Erik Espeseth fikk et «kick» da Vålerenga spurte ham om å bli klubbens nye leder. 49-åringen mener stolthet er et nøkkelord på veien mot å løfte VIF.

– Det er veldig deilig å endelig være i gang. Jeg har sittet og tenkt mye for meg selv hjemme i Tønsberg, sier Espeseth til Dagsavisen, og viser til karantenetiden han har hatt etter «overgangen» fra serierivalen Strømsgodset.

I juli ble det klart at Espeseth (49) er ny daglig leder i Vålerenga. Han kommer fra samme rolle i Drammen. I går møtte Espeseth pressen. 49-åringen fikk kjapt spørsmål om hvorfor han har valgt å gå fra Godset til VIF.

«Kick»

– Dette fikk fram adrenalinkicket hos meg. Jeg ønsker å utfordre meg selv. Da henvendelsen kom fra Vålerenga, syntes jeg det virket som en veldig spennende utfordring. En bra match.

– VIF bygger i tillegg nytt stadion, noe jeg synes det er artig å være med på, sier han.

«Stolthet» er et nøkkelord for 49-åringens ambisjoner.

– Jeg har tenkt mye på hvordan Vålerenga skal bli Oslos stolthet igjen, Oslos lag. Det slo meg med én gang at det er dit vi må. Det er viktig for en hovedstadsklubb som VIF at man favner om hele Oslo og omegn. Det spiller ingen rolle om man bor i eller rundt byen, man skal kunne identifisere seg med Vålerenga uansett. Dét blir viktig for å kunne fylle en ny arena. Samtidig skal vi også ha med oss historien inn i dette, med Oslo Øst, Bohemen, og så videre, sier Espeseth.

Reaksjoner

Mange Strømsgodset-supportere reagerte da det ble kjent at suksessduoen Ronny Deila og Erik Espeseth var VIF-klare. Deila tar over som hovedtrener 1. januar. I dag spiller Vålerenga mot nettopp Godset.

– Strømsgodset er en fantastisk klubb. Jeg er glad for at supporterne har et sterkt engasjement. Det skal de ha, og det må de ha. Men det har ikke vært så ille i Drammen. Jeg har fått mange lykkeønskninger, selv om det er noen som henger igjen og er litt sure. Men det går over, sier Espeseth.

I Godset bidro Espeseth, Deila og Jostein Flo sterkt til drammensernes suksess. Nå er Flo byttet ut med Rekdal. Dagens VIF-trener blir sportssjef når Deila tar over.

Trekløver

– Jeg jobbet med Ronny i fire-fem år. Han er en sterk person, jeg er en sterk person, og det tror jeg Kjetil også er. De siste ukene har det vist seg at Ronny og Kjetil jobber godt sammen. Jeg har ikke tenkt å ødelegge det gode «ekteskapet», sier Espeseth, og viser til Vålerengas gode form etter at Deila-nyheten ble sluppet i sommer.

– Kommer det til å gå like bra når Rekdal og Deila bytter plass?

– Jeg har ingen grunn til å tro at det ikke skal gjøre det.

– Når kan det bli gullkamp?

– Jeg må svare litt kjedelig på det. Vi skal utvikle oss som toppklubb over tid. Vi kan ikke kjøpe oss til kortsiktig suksess, sier Espeseth.

Kjetil Rekdal tror på et godt samarbeid trioen imellom.

– Jeg tror dette blir veldig bra. Vi kan spille litt på hverandre, og vi kan ha forskjellig inngang på ting. Vi kan smelte sammen til et godt team, sier Rekdal til Dagsavisen.

– Hvordan vil tre sterke personligheter håndtere motgang?

– Fotball er motgang, ingenting går på skinner. Det vil bli bølgedaler her også, men det må vi takle, svarer Rekdal, som gleder seg til dagens seriekamp.

– Det er to lag som liker å spille fotball. Konsekvensen av det pleier å være gode kamper.

Mer fra Dagsavisen