Grüner holdt på å gjøre det store mot serieleder Frisk, men ble senket på slutten

Grüner holdt følge og var på høyde med serieleder Frisk Asker i to perioder og 16 minutter av den tredje perioden. Så banket Hampus Gustafson inn 3-2 og avgjorde oppgjøret til Frisks favør, som nå har vunnet de syv første seriekampene.

Etter en god prestasjon borte mot Manglerud Star forrige torsdag, der Grüner ledet 1-0 og lenge holdt følge med de grønnkledde naboene, kom de seg for alvor ned på jorda igjen lørdag med 0-9 hjemme mot Storhamar.

Oslo-laget skulle reise kjerringa torsdag på hjemmeis, men fikk ikke den enkleste motstanden å gjøre det mot. På motsatt banehalvdel sto nemlig serieleder Frisk Asker, som før torsdagens kamp sto med seks seirer av seks mulige.

Og etter at Frisk hadde oppskriftsmessig tatt ledelsen 1-0 etter scoring av Victor Björkung etter tre minutter, lurte nok de aller fleste i Grünerhallen om hvor stor Frisk-seieren skulle bli.

De tok feil.

Først reduserte Rolf Thomas Bendixen Aastad til 1-1 i overtallsspill, før Kristian Kucera sendte hele hallen til himmels med sin 2-1-scoring to minutter senere.

Gjestene utlignet nøyaktig 105 sekunder senere til 2-2 ved Anders Bastiansen, men likevel sto alt på spill før den tredje og avgjørende perioden.

Der gjorde Grüner en meget god figur, men det var Frisk som trakk det lengste strået. Litt typisk, for det er hjemmelaget som kan være mest fornøyd med denne prestasjonen. Men sånn er det ofte med lag som har flyt, de får litt ekstra med seg og er litt heldige. Det var Frisk her, som til slutt vant 3-2.

– Vi følger kampplan og gjør en bra kamp. Vi er litt uheldige med baklengs helt på slutten, men vi kunne også utlignet etter det. Det holdt ikke i dag, men alt i alt er vi fornøyde. Vi møtte tross alt Norgesmesteren fra sist sesong, sier målscorer Rolf Thomas Bendixen Aastad til Dagsavisen.

– Det er så utrolig surt at dette ryker på slutten. Vi klarer å ha Norges beste lag på gaffelen så lenge… Det er desto surere at vi ikke får med oss noe poeng. Men det var et langt steg i riktig retning, konkluderer trener Morten Elverud med.

– De styrer kampen, men vi ligger kompakt og vet når vi går og når vi må være tette. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men ikke resultatet, analyserer treneren.

Tapet var Grüners femte på rad etter at de vant seriepremieren 5-1 over Narvik. De ligger nå nest sist i Get ligaen, kun foran Manglerud Star.

På spørsmål om hva Aastad tenker om at de har tapt fem strake, svarer han:

– Vi er en fin gruppe som jobber hardt hver dag. Vi må bare prøve å ikke tenke alt for mye på det. Vi må tenke kamp for kamp nå, for vi går for å vinne hver kamp. Vi er ikke ute etter hederlige tap, det går vi ikke for. Ja, vi har tapt fem på rad, men det er ingen som henger med hodet og slenger dritt til hverandre. Vi backer hverandre opp og hjelper hverandre til å bli bedre. Det blir viktig utover en lang og spennende sesong.

Tidlig mål og straffebom

Hjemmelaget i svart fikk seg en kalddusj allerede etter tre minutter. Victor Björkung tok med seg pucken inn i sonen til Grüner og fyrte av et skydd. Pucken snek seg forbi Mikkel Wig og marerittstarten for hjemmelaget var et faktum.

Etter ti minutter fikk Grüner straffe og en gyllen mulighet til å utligne. De svartkledde brøt høyt i banen og Robin Olsen-Syversen kom alene med Nicklas Dahlberg. Han ble felt av Sebastian Hansen, og dommerne blåste straffeslag til Grüner. Olsen-Syversen tok straffen selv, men satte den rett på Dahlberg.

Utover det skjedde det ikke så mye i den første perioden. Gjestene hadde totalt fire utvisningsminutter de første 20 minuttene, men Grüner klarte ikke å straffe serielederen i overtall.

Tre kjappe mål i andre periode

Det var akkurat det de klarte seks minutter ut i den andre perioden. Etter lekkert klikk-klakk-spill mellom Krister Evensen, Vojtech Zounek og Aastad var det til slutt sistnevnte som klarte å pirke pucken i mål etter at Dahlberg først hadde reddet.

– Det var deilig å få inn den returen der. Etter et par fine kombinasjoner får jeg slått pucken i mål. Det var godt å score sesongens første mål, så det skal jeg ta med meg videre, sier Aastad når han får spørsmål om å beskrive scoringen.
Snuoperasjonen var et faktum da Kucera banket inn 2-1. Jesper Öhrvall fikk skutt fra kloss hold i overtall, Dahlberg reddet, og Kucera skjøt pucken i mål.

Likevel var hjemmefansen i himmelen i bare 105 sekunder. Frisk etablerte seg i Grüner sin sone og presset på for utligning. Etter flere store sjanser på få sekunder dukket evigunge Bastiansen opp foran mål og pirket inn 2-2. Det var også resultatet før de siste 20 minuttene.

Åpnet med fem mot tre

I den tredje perioden pådro Frisk seg to kjappe utvisninger i åpningen. Dermed spilte Grüner fem mot tre i to minutter sammenhengende, men de klarte ikke å skape all verden.

Etter det var det Frisk som hadde de fleste sjansene og initiativet, men Grüner forsvarte seg godt.

Det gjorde de helt til det var tre minutter og 30 sekunder igjen av kampen. Et skudd gikk i vantet bak Wig, som ikke klarte å forflytte seg fort nok. På andre siden av målet ventet mannen med gullhjelm i Hampus Gustafson. Han var klinisk og satte inn 3-2.

Grüner satte inn et skikkelig press helt på tampen, men fikk ikke betalt. I tillegg var de i undertall det siste minuttet, noe som gjorde det enda vanskeligere. Grüner fikk hele 16 utvisningsminutter i den siste perioden. Da blir det vanskelig å slå laget som leder Get-ligaen.

Dermed tapte Grüner – igjen.

– Vi var forberedt på at dette kunne skje før sesongen, sier Elverud og referer til fem strake tap.

Han fortsetter:

– Vi ser ikke bare på resultat heller, men også på hvor vi er i prosessen i hva slags lag vi skal være. Der er vi på riktig vei.

Grüner – Frisk Asker 2–3 (1-0, 2-1, 0-1).
Grünerhallen.

Mål:
1.periode: 1-0 (02.55) Victor Björkung (Mikkel Christiansen, Max Kroghdal)
2.periode: 1-1 (26.24) Rolf Thomas Bendixen Aastad (Krister Evensen, Vojtech Zounek), 2-1 (29.14) Kristian Kucera (Jesper Öhrvall, Håvard Steen), 2-2 30.59 Anders Bastiansen (Mikael Dokken, Alexandre Lavoie).
3.periode: 2-3 (56.30) Hampus Gustafson (Alexandre Lavoie, Nicolay Andresen).
Utvisninger: Grüner 10 x 2 min, Frisk Asker 6 x 2 min.