Chelsea har grepet om sjetteplassen etter seier borte mot Brighton

Chelseas unge lag slo til med 2-1 borte mot Brighton i hengekampen og har nå grepet om sjetteplassen på Premier League-tabellen med en runde igjen.

Med seieren gikk Chelsea opp i 60 poeng, og det er tre poeng opp til Tottenham på plassen foran.

Chelsea var laget som ville mest og vant fortjent. Gjestene trodde de skulle fått straffe etter 16 minutter da Marc Cucurella ble felt av den argentinske 19-åringen Facundo Buonanotte. Dommeren pekte på straffemerket, men etter en VAR-sjekk viste det seg at taklingen var reglementert og at Buonanotte var først på ballen.

Chelsea hadde mye ball de første 20 minuttene, mens hjemmelaget klarte ikke å skape noe som helst.

Etter 33 minutter sprakk nullen. Cucurella la vakkert inn i feltet hvor Cole Palmer fikk headet ballen i mål.

Nicolas Jackson trodde han hadde økt til 2-0 mot slutten av omgangen, men han var hårfint i offside. Det tok 53 minutter av 1. omgang før hjemmelaget kom til sin første skikkelige avslutning da João Pedros heading traff tverrliggeren.

Etter 64 minutter kombinerte Chelsea franske spillere, og innbytter Christopher Nkunku bredsidet ballen i mål på effektiv måte.

Mot slutten av kampen gikk det litt imot Chelsea. Reece James sparket til en motstander ute ved midtlinjen, og etter nye VAR-studier ble det marsjordre.

Ute i ekstratiden traff Brighton stengene igjen. Det var Simon Adingra som var avslutter denne gangen. Chelseas sisteskanse Djordje Petrovic skulle likevel ikke holde nullen, for sju minutter ute i ekstratiden dukket Danny Welbeck opp og banket inn reduseringen på João Pedros pasning. Det var hans første scoring på hjemmebane denne sesongen.

Chelsea tar imot Bournemouth i siste serierunde søndag, mens Tottenham på femteplass med tre poeng mer møter allerede nedrykksklare Sheffield United.