Leverkusen øyner Europa-finale etter sterk seier i Roma

Leverkusen skaffet seg et ypperlig utgangspunkt med 2-0 over Roma i den første semifinalekampen i europaligaen.

I returkampen på bortebane vil italienerne få en meget tøff oppgave. Med torsdagens triumf er Leverkusen ubeseiret i 47 strake kamper.

Florian Wirtz sendte gjestene i ledelsen i første omgang etter en tabbe av Rick Karsdorp. Roma-forsvareren spilte en løs pasning hjemover som ble snappet opp av Álex Grimaldo. Han var uselvisk og fant Wirtz på åpent mål. I 2. omgang doblet Robert Andrich med et flott langskudd.

Leverkusen sikret klubbens aller første Bundesliga-tittel i april. Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til serien. Det gjenstår maksimalt seks kamper denne sesongen for laget som møter Kaiserslautern i cupfinalen.

Trener Xabi Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong.

I den andre semifinalen endte det 1-1 mellom Marseille og Atalanta. Gianluca Scamacca sendte gjestene fra Italia i ledelsen før Chancel Mbemba utlignet.