Lehne Olsen matchvinner da Lillestrøm slo tilbake: – Jeg har troen

(Sandefjord - Lillestrøm 0-1). Lillestrøm løftet seg etter sist rundes braktap og slo Sandefjord 1-0 på bortebane i Eliteserien søndag.

Vinnermålet kom etter en times spill og var signert spydspiss Thomas Lehne Olsen. Ballen falt ned i feltet etter en dødball, og der var Lehne Olsen våken og banket den i mål. Sandefjord presset på for utligning, men fikk den aldri.

– Sandefjord er gode i det oppbyggende spillet sitt, og det er veldig vanskelig å forsvare seg. Alt i alt en OK bortekamp. Vi forsvarer oss godt og skaper ikke all verden av sjanser, sa Lehne Olsen til TV 2.

– Jeg har troen. Vi har vist at vi kan være gode, men så må vi gjøre det over tid, fortsatte han.

Lillestrøm ble knust 0-5 av Bodø/Glimt sist og var ute etter en bedre opplevelse søndag. Det fikk de med sesongens andre seier. De gulkledde står med seks poeng etter fire kamper.

– 2.-omgangen mot Bodø var veldig skuffende. At så mange møter opp her i dag sier litt om støtten vi får, sa matchvinneren.

Sandefjord jaktet sin første seier etter ett tap og en uavgjort i starten, men på et nylagt kunstgress slet vertene med å omsette sjansene de fikk, og dermed blir de stående med ett poeng etter tre kamper. Klubben har nylig skiftet fra naturgress til plastunderlag.

Sandefjord manglet stadig profilen Danilo Al-Saed i oppgjøret. Svenskirakeren har gått glipp av alle kampene i sesonginnledningen.

Cupkamp neste

Lillestrøms neste kamp er mot Strømmen i cupen onsdag. Førstkommende søndag venter HamKam i serien.

Sandefjord røk overraskende ut av cupen i første runde med tap for Fløy-Flekkerøy. Neste seriekamp er mot Fredrikstad på bortebane.

På det nye kunstgresset i Sandefjord manglet kvaliteten på avslutningene i første omgang. LSK-spiss Lehne Olsen kom til et par muligheter, men mannen som står med to scoringer så langt i år, fant ikke nettmaskene.

Simon Amin fikk en solid sjanse for vertene tidlig, men han greide ikke å løfte ballen over gjestekeeper Mads Hedenstad Christiansen. Også Christopher Cheng prøvde seg for vertene uten å få ballen i mål. Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

Vinnermål

Etter en snau time fikk Eric Kitolano muligheten til å sende gjestene i ledelsen alene foran mål. Skuddet gikk over, men noen minutter senere skulle de gulkledde få juble.

Ruben Gabrielsen gikk opp i duellen etter Yildren Ibrahimajs hjørnespark. Ballen falt deretter rett ned, og Lehne Olsen fanget den opp først og nettet sitt tredje for året.

I etterkant av ledermålet tok Sandefjord mer kontroll på ballen i jakten på et utligningsmål, men de slet med å bryte gjennom et kompakt LSK-forsvar. Spesielt viktig ble midtstopper Gabrielsen i kampen om å holde stand de siste minuttene.

---

Eliteserien, runde 4

Sandefjord – Lillestrøm 0-1 (0-0)

4089 tilskuere

Mål: 0-1 Thomas Lehne Olsen (60).

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord.

Gult kort: Martin Gjone, Sandefjord, Eric Kitolano, Lillestrøm.

Sandefjord (4-3-3): Hugo Keto – Fredrik Pedersen, Martin Gjone, Fredrik Berglie, Christopher Cheng – Aleksander Damnjanovic Nilsson (Sander Risan Mørk fra 73.), Filip Ottosson, Simon Amin (Loris Mettler fra 73.) – Eman Markovic, Alexander Ruud Tveter, Beltran Mvuka (Sebastian Mathisen fra 62.).

Lillestrøm (4-3-3): Mads Hedenstad – Uba Charles, Ruben Gabrielsen, Martin Ove Roseth, Kristoffer Tønnessen – Ylldren Ibrahimaj, Vebjørn Hoff, Eric Kitolano (Erling Knudtzon fra 79.) – Gjermund Åsen, Thomas Lehne Olsen (El Schaddai Furaha fra 88.), Henrik Skogvold (Félix Vá fra 53.).

Øvrige resultater: HamKam – Strømsgodset 0-1, Brann – Odd 2-0, Haugesund – Rosenborg 1-3, Kristiansund – Tromsø 1-0, Sandefjord – Lillestrøm 0-1, Sarpsborg – KFUM Oslo 0-2, Viking – Fredrikstad 1-1, Bodø/Glimt – Molde 1-1.