Fotball

TV 2 viser Champions League i tre nye år

TV 2-sjef Olav T. Sandnes opplyste tirsdag at TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise mesterligaen i fotball i tre nye år.

Det gjorde han i forbindelse med sendingen av kvartfinalen mellom Arsenal og Bayern München.

– Vi opplever en enorm interesse for Champions League, og vi ser fram til å videreutvikle denne fantastiske fotballturneringen på våre plattformer. Dette er en stor dag for oss i TV 2, sier sjefredaktør og administrerende direktør Sandnes.

TV 2 har hatt eksklusive rettigheter til å vise Champions League siden 2021. Den nye avtalen varer fra kommende sesong og fram til sommeren 2027.

– Denne Champions League-sesongen har så langt gitt oss noen fantastiske fotballøyeblikk med norske profiler i sentrale roller. Akkurat nå står Erling Braut Haaland på en av de aller største scenene i Madrid, mens Martin Ødegaard fronter Arsenal i London. Både Real Madrid – Manchester City og Arsenal – Bayern München er jo utrolige kamper med nordmenn i helt avgjørende roller, fortsetter Sandnes.

Champions League får et helt nytt format fra høsten av. Antall kamper i turneringen økes fra 125 til 189, og antall lag økes fra 32 til 36.

Les også: Champions League forvandles til høsten – her er alt du trenger å vite

Mer fra Dagsavisen