Målmaskinen Kane sendte Bayern til kvartfinale i Champions League

Hardt pressede Bayern München snudde 0-1 i det første møtet til 3-1 mot Lazio. Kvartfinalebilletten i Champions League ble sikret mye takket være Harry Kane.

Engelskmannen har med sine to mål scoret 33 mål på 33 kamper for Bayern München siden overgangen fra Tottenham.

Det var Kanes 51. mål i Europa og hans 27. i Champions League-sammenheng. Ifølge statistikktjenesten Opta er Wayne Rooney (30) eneste engelskmann som har scoret flere enn ham i turneringen. Også Chelseas Raheem Sterling har 27 nettkjenninger.

Målmaskinen Kane headet først inn 1-0 etter 38 minutter. Han gjorde 3-0 med 25 minutter igjen da Lazio-keeper Ivan Provedel måtte gi en retur. Like før pause var veteran Thomas Müller på rett plass da han headet inn 2-0-scoringen.

Lazio-spiss Ciro Immobile, som sørget for 1-0 i det første møtet, misbrukte en stor sjanse på 0-0 etter 36 minutter. Etter det handlet det meste om det tyske laget, som kom til kampen med én seier på sine fem siste kamper.

De svake resultatene har allerede fått konsekvenser. Nylig ble det klart at trener Thomas Tuchel forlater klubben etter sesongen. Det er ti poeng opp til ligaleder Leverkusen i hjemlig serie, og i cupen er Bayern München utslått.

Bayern-laget vinner trolig ikke sitt 12. strake seriegull i Tyskland, men håpet om en ny triumf i mesterligaen lever i beste velgående.