Fotball

Casemiro sikret Manchester United cupkvartfinale mot Liverpool

Med ett minutt igjen av ordinær tid styrte Casemiro et frispark i mål og sikret Manchester United avansement i FA-cupen med 1-0-seier over Nottingham Forest.

I kvartfinalen venter serieleder Liverpool, som onsdag slo Southampton 3-0.

United-kampen ble ikke avgjort før i siste minutt av ordinær spilletid. På et frispark fra Bruno Fernandes headet Casemiro ballen i mål. VAR-teamet måtte i aksjon da det var mistanke om offside i forkant av målet, men det ble godkjent.

Det ble lagt til fem minutter, men på grunn av VAR-bedømmelsen av målet og ytterligere en VAR-situasjonen i forbindelse med en konfrontasjon mellom Felipe og Fernandes, ble det lagt til ytterligere tid. Først da klokka hadde passert 100 minutter, blåste dommer Christopher Kavanagh av kampen.

– Rett øyeblikk

– Vi scoret i rett øyeblikk. Etter fem-seks minutter i 2. omgang fant vi spillet. Etter det var vi konstant på deles banehalvdel og tok kontroll over kampen. Men før det måtte vi gjøre noen endringer. Rutinene falt bort, sa trener Erik ten Hag til BBC One.

– Casemiro er veldig god på å time alt. Han er en smart spiller. Han har gjort dette et par ganger i sin karriere. Det var en perfekt pasning fra Bruno Fernandes og en perfekt utførelse av Casemiro, sa Manchester Uniteds svenske forsvarsspiller Victor Lindelöf til kanalen.

Den tidligere Manchester United-spissen Wayne Rooney mener seieren onsdag var et godt svar etter 1-2-tapet mot Fulham i Premier League i helgen.

– United taper én kamp, og det er krise. Jeg har sett det før, sier han til BBC.

Les også: Klopps unggutter seiret igjen – Koumas avgjorde i debuten

Ute av mesterligaen

FA-cupen er Manchester Uniteds siste realistiske håp om et trofé denne sesongen. Laget røk i gruppespillet av mesterligaen og ligger på sjetteplass i Premier League.

På søndag er det duket for Manchester-derby når ten Hag og co. tar turen til byrival Manchester City.

Nottingham Forest ligger på sin side fjerde sist i Premier League.

Les også: Chelsea presset av Leeds i 90 minutter – avgjorde like før slutt

Mer fra Dagsavisen