Fotball

Selvmål hjalp Atlético og Lazio videre – exit for Thiago Holms Celtic

Atlético Madrid gjorde jobben for seg selv og Lazio med 3-1 borte mot Feyenoord. Begge skal spille åttedelsfinale i mesterligaen.

Det ble klart etter tirsdagens kamper i pulje E. Lutsharel Geertruidas uheldige selvmål banet vei for spansk seier i Nederland, mens Lazio slet seg til 2-0 over Celtic takket være to sene scoringer fra Ciro Immobile.

Om to uker spiller Atlético og Lazio om gruppeseieren i Madrid. Der vil uavgjort være nok og gi vertene fordel av seeding i trekningen av Champions Leagues første utslagsfase.

I fjor skuffet Atlético stort, endte sist og så europasesongen være over før jul. Denne sesongen har klubben funnet tilbake til nivået av det solide slaget.

Grunnlaget for seieren mot Feyenoord ble lagt tidlig. Marcos Llorente slo ballen tilbake i boksen etter en corner og så den gå inn via hoften til Geertruida.

Drøyt ti minutter etter hvilen doblet Mario Hermoso ledelsen med en vakker avslutning. I sluttfasen reduserte Mats Wieffer, men kort tid etter var Atlético foran med to igjen etter Santiago Giménez’ selvmål.

Til unnsetning

Tidligere på kvelden fikk Lazio det tøffere enn ventet, men Immobiles målteft ga uttelling i det 82. og 85. minutt. Innhoppet styrte italienerne unna et antiklimaks.

Før sluttspurten hadde Lazio sine beste perioder før pause. Da nikket Felipe Anderson tidlig en ball i bakken og til side for mål.

På overtid ble det dømt straffe til Celtic for en liten dytt fra Patric, men avgjørelsen ble omgjort etter en videosjekk.

Fryktelige tall

Resultatet betyr at Celtic ender sist og er ferdigspilt i Europa. Feyenoord skal på nyåret over i europaligaen som en av åtte treerlag fra mesterligaen.

Celtic har en grusom statistikk i mesterligaen. Klubben har gått 15 strake gruppekamper uten å vinne og står med kun én seier (september 2017) på sine siste 25 forsøk.

Odin Thiago Holm ble sittende på Celtic-benken gjennom kampen. Trønderen står med totalt 54 minutter over to innhopp og ett rødt kort i høstens mesterliga.

Mer fra Dagsavisen