Fotball

Dortmund videre – PSG fikk med seg poeng på overtid mot Newcastle

Newcastle var sekunder unna seier, men en straffescoring ga PSG 1-1 og kontroll på egen mesterligaskjebne. Avansementet er allerede klart for Borussia Dortmund.

Før siste runde er det fortsatt full nerve i det mange omtalte som «dødens gruppe» etter trekningen i august. Dortmund er videre etter 3-1-seieren over Milan, og for de øvrige involverte står fortsatt alt på spill.

Slik er stillingen: 1) Dortmund 10 poeng, 2) PSG 7, 3) Newcastle 5, 4) Milan 5.

Alexander Isaks scoring på en slepphendt keeperretur midtveis i tirsdagens 1. omgang så ut til å plassere Newcastle i en utmerket posisjon, men til slutt ble det for tøft å holde unna PSGs hardkjør.

Åtte minutter på overtid scoret Kylian Mbappé sikkert på en straffe som ble dømt etter en VAR-sjekk. Resultatet betyr at Paris-laget er sikret åttedelsfinale med seier borte mot Dortmund. Det blir også en ren finale om å vinne gruppen.

– Min første reaksjon var at det ikke var straffe. Det virket billig, men jeg har ikke sett det om igjen. Jeg håper det var rett. Vi må stole på dommerne, sa Isak til TNT Sports om straffeavgjørelsen som skapte sterke reaksjoner i England.

Mbappé-rekken fortsatte

Newcastle må slå Milan hjemme og håpe på at PSG ikke tar tre poeng. Premier League-laget slår franskmennene på innbyrdes oppgjør om begge ender på åtte poeng.

PSG skuffet stort før pause, og etter sidebytte manglet uttellingen i et nesten eviglangt stormløp mot Newcastle-målet. Underveis sto Nick Pope fram med en monsterredning da han stoppet innbytter Bradley Barcolas forsøk med kneet og armen.

Det ble flere ganger ropt på straffe fra PSG-leiren, og langt ut i tilleggstiden fikk de gehør. Dommeren så Tino Livramentos hands i reprise på video og gjorde om egen avgjørelse.

Mbappé har scoret i alle sine åtte siste hjemmekamper i Champions League.

Samtlige av Newcastles fem scoringer i gruppespillet har kommet mot PSG. I oktober vant de 4-1 på St. James’ Park, og det er fortsatt deres eneste seier i CL-comebacket.

Stortalent viste seg fram

Borussia Dortmund fikk straffe imot seg etter fem minutter på San Siro, men Olivier Giroud bommet på en nonchalant avslutning. Kort tid etter var derimot Marco Reus sikker fra krittmerket da Dortmund tok ledelsen.

Samuel Chukwueze utlignet før pause med en markkryper i lengste hjørne, men Dortmund var hvassest i Milano. Etter en time snek Jamie Bynoe-Gittens inn 2-1-målet, og ti minutter senere økte Karim Adeyemi ledelsen ytterligere.

Bynoe-Gittens er 19 år og seiler opp som nok et engelsk stjerneskudd i Dortmund. Han sto med kun 32 minutters mesterligaspill i høst før tirsdagens kamp.

Mer fra Dagsavisen