Portugal kronet perfekt EM-kvalifisering med seier over Hareides Island

Portugal reiser til fotball-EM i Tyskland som én av de største mesterskapsfavorittene. Søndag fullførte de en feilfri kvalifisering med 2-0-seier mot Island.

Tittelvinneren fra 2016 pekte seg raskt ut som favoritt til å nå sluttspillet i 2024 blant lagene i gruppe J, og Roberto Martínez sitt lag har så til de grader innfridd.

På ti kamper har det blitt like mange trepoengere. Portugal har notert 36 nettkjenninger og kun sluppet inn to mål.

Etter 25 minutter spilt fikk Goncalo Inacio en gedigen sjanse med pannebrasken, men midtstopperen headet ballen utenfor mål etter et innlegg fra Bruno Fernandes. Ti minutter senere fikk sistnevnte drømmetreff da han klasket inn 1-0 etter en flott målgivende pasning fra Bernardo Silva.

Med en halv omgang igjen å spille doblet Ricardo Horta ledelsen for Portugal. 2-0 ble også sluttresultatet i Lisboa.

Allerede EM-klare Slovakia vant 2-1 borte mot Bosnia-Hercegovina.