Adegbenro endte Vikings marerittrekke etter snuoperasjon: – Veldig deilig

Viking-supporterne kunne endelig slippe jubelen løs igjen da Stavanger-klubben snudde til 2-1-seier hjemme over Sarpsborg 08 i Eliteserien søndag kveld.

Dermed stoppet Vikings marerittrekke på fem kamper uten seier. Siddisene var lenge med i gullkampen, men sto med fire tap og én uavgjort på sine fem siste kamper før søndagens seier.

Viking biter seg dermed også fast i medaljekampen. Det skiller bare to poeng opp til Tromsø på bronseplass med to seriekamper igjen.

– Det er veldig, veldig deilig. Vi trengte disse tre poengene. Det er veldig bra for både meg og hele laget. Vi drømmer om en medalje, jeg er her fordi jeg ønsker å vinne noe med Viking, sa tomålsscorer Samuel Adegbenro til TV 2.

Viking fikk imidlertid en marerittstart på kampen da Rafik Zekhnini sendte gjestene i ledelsen etter bare et kvarter.

– Det ser ikke ut som vi ønsker å vinne denne kampen. Det er energiløst og langt ifra der vi ønsker å være, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til TV 2 i pausen og gjennomførte tre bytter.

Det ga nærmest umiddelbar uttelling. For bare ti minutter inn i andre omgang spilte innbytter Sander Svendsen inn til Samuel Adegbenro, som banket inn utligningen. Scoringen var Vikings første på fem omganger.

Og vertene var ikke ferdig der. 17 minutter senere fullførte Adegbenro snuoperasjonen da han headet inn et innlegg fra Yann-Erik de Lanlay.

---

Eliteserien, runde 28

Viking – Sarpsborg 2-1 (0-1)

SR-Bank Arena, 11.425 tilskuere.

Mål: 0-1 Rafik Zekhnini (15), 1-1 Samuel Adegbenro (55), 2-1 Adegbenro (72).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Joe Bell, Viking, Rafik Zekhnini, Mikkel Maigaard, Sarpsborg.

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Sondre Bjørshol, Djibril Diop, Viljar Vevatne, Shayne Pattynama – Joe Bell (Patrick Yazbek fra 45.), Markus Solbakken (Harald Nilsen Tangen fra 82.), Yann-Erik de Lanlay – Zlatko Tripic (Jesper Fiksdal fra 90.), Lars-Jørgen Salvesen (Sander Svendsen fra 45.), Samuel Adegbenro (Herman Haugen fra 83.).

Sarpsborg (4-2-3-1): Kjetil Haug – Eirik Wichne, Bjørn Inge Utvik, Franklin Uchenna, Sander Christiansen (Anders Hiim fra 65.) – Jeppe Andersen, Victor Torp (Martin Høyland fra 86.) – Niklas Sandberg (Simon Tibbling fra 69.), Ramon-Pascal Lundqvist, Rafik Zekhnini (Kristian Fardal Opseth fra 65.) – Mikkel Maigaard.

Øvrige resultater: Bodø/Glimt – Aalesund 1-0 (1-0), Odd – Tromsø 1-2 (0-1), Sandefjord – Rosenborg 3-2 (3-0), Strømsgodset – HamKam 0-1 (0-0), Viking – Sarpsborg 2-1 (0-1), Vålerenga – Stabæk 0-0.