Holm utvist i mesterligadebuten – keeper reddet Lazio med overtidsmål

Odin Thiago Holm ble utvist etter bare ti minutter i sin Champions League-debut for Celtic. Feyenoord vant 2-0. Keeper Provedel berget poeng for Lazio på overtid hjemme mot Atletico.

Holm ble byttet inn etter 58 minutter i bortekampen mot Feyenoord. Ti minutter senere gikk han hardt inn i en takling og satte knottene i leggen på Mats Wieffer. Dermed ble han utvist og måtte slukøret forlate banen i Rotterdam.

Det var Celtics annet røde kort på bare fire minutter. Like før laget Gustaf Lagerbielke straffe og ble utvist.

Calvin Stengs sendte Feyenoord i ledelsen på overtid av 1. omgang med et flott frisparkmål. Etter de to røde kortene la Alireza Jahanbakhsh på til 2-0.

Holm gjorde overgang fra Vålerenga 1. juli og har spilt fem kamper for Celtic hittil denne sesongen.

I samme pulje spilte Lazio og Atlético Madrid 1-1 etter at italienernes keeper Ivan Provedel utlignet dypt inne i overtiden.

Etter en halvtime scoret 20 år gamle Pablo Barrios gjestenes ledermål da skuddet endret retning via Daichi Kamada og gikk inn. Fem minutter på overtid rykket Provedel opp i feltet i jakten på utligning. Ballen kom etter hvert inn i 16-meteren, og keeperen stanget ballen i nettet til ellevill jubel.

Tirsdagens oppgjør var også en kamp mellom to trenerveteraner i Diego Simeone og Maurizio Sarri.

Lazio møter Celtic borte i neste runde, mens Atletico tar imot Feyenoord.