Fotball

Haaland med hattrick da City tok seg til semifinale i FA-cupen

Erling Braut Haaland noterte seg nok en gang for hattrick da han satte inn tre mål i kvartfinalen av FA-cupen mot Burnley lørdag. Kampen endte 6-0 til City.

Etter å ha scoret fem mål mot Leipzig i mesterligaen på tirsdag var storscoreren fra Jæren stadig ikke scoringsmett da Manchester City møtte Burnley i kvartfinalen i FA-cupen lørdag. Med to mål i første omgang og én etter hvilen sikret nordmannen langt på vei avansement for de lyseblå i nok en turnering.

Det var utrolig nok nordmannens 18. hattrick i karrieren og hans niende scoring på én uke.

Burnley, som leder mesterskapsserien overlegent og er på god vei mot Premier League-spill neste sesong, greide aldri å hevde seg i oppgjøret. Laget ledes av City-legenden Vincent Kompany.

Kampens første mål kom etter en drøy halvtime spilt da Julian Alvarez fant Haaland med en god ball inn i bakrom. Nordmannen rakk akkurat å få en tå på ballen og tuppet inn ledelsen forbi Bailey Peacock-Farrell i Burnley-målet.

Det var nordmannens første mål i turneringen.

Bare tre minutter senere fant nordmannen veien til nettmaskene igjen. Phil Foden fant superspissen med et flatt innlegg foran mål. Nordmannen gjorde ingen feil fra fem meter og doblet ledelsen for hjemmelaget.

Kvarteret inn i 2. omgang fullførte nordmannen hattricket da han satte inn en retur fra Phil Foden.

22-åringen hadde dermed gjort jobben sin og City-manager Pep Guardiola valgte å bytte han ut. Med superspissen ute tok City likevel ikke foten av gasspedalen. Alvarez (2) og Cole Palmer ordnet til slutt 6-0-seier for vertene.

Mer fra Dagsavisen