Fotball

Oppsal holdt plassen tross tap: – En fiasko av en sesong

(Oppsal - Stabæk 2. lag 1-2). Oppsal blir å se i 3. divisjon også neste sesong, selv om de tapte 1-2 for Stabæk 2 søndag. Til tross for at laget har levert under pari gjennom hele sesongen, ble plassen sikret søndag i nest siste serierunde.

TRASOP KUNSTGRESS (Dagsavisen): Selv om alles øyne i Oslo-fotballen var på toppoppgjøret mellom Nordstrand og Lyn, var det nok på spill for Oppsal på Trasop mot Stabæk 2 søndag.

Premissene var enkle før kampen for Oppsal sin del – kontrakten i 3. divisjon ble fornyet ved seier, samt uavgjort hvis ikke Kjelsås 2 slo Grei. Tom Høgåsen og co. kunne også berge plassen med tap hvis Kjelsås 2 ikke klarte å slå Grei.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Stabæk 2 snudde 0-1 til 2-1 på Trasop, som kunne gjort at det kunne blitt uhyre spennende i siste serierunde. Men Kjelsås 2 klarte ikke å slå Grei. De blåkledde fra Grefsen ledet 1-0, men slapp inn like før pause og like før slutt og tapte 1-2.

Var skuffet etter tapet

Med fem poeng opp fra Kjelsås 2 til Oppsal med én kamp igjen er det dermed klart at Oppsal spiller i Norsk Tipping–ligaen også i 2023.

– Hva skal man si... Dette var dårlige greier av oss, innleder Mats Brændvang når Dagsavisen stiller det gode, gamle spørsmålet «hva føler du nå».

Det var litt ambivalent, for Brændvag var naturligvis skuffet over å ha tapt for rekruttene til Stabæk, men også lettet fordi Oppsal holdt plassen.

– Vi gjør ikke det vi skal. Alt er litt for dårlig generelt – vi er for dårlige i alle faser av spillet. Det var en utrolig skuffende prestasjon av oss, samtidig som at vi var heldige siden Kjelsås 2 ikke klarte å slå Grei. Men kampen mot Stabæk 2 er jo en kamp vi skal vinne, og den kunne jo vært jævlig viktig, sier Brændvang.

Han forteller at stemningen i garderoben var dårlig etter kampslutt.

– Det var en litt blandet følelse. Det var selvfølgelig ingen jubelstemning i garderoben, for vi tapte og spilte veldig dårlig. Stemningen var veldig dårlig, men samtidig var alle lettet over at det nå er sikret.

– Tankene om kampen?

– Det var en jevn kamp. Vi er dårlige i 1. omgang og hever oss litt i 2. omgang og løser et par ting før vi får en i ræva på slutten. Det er jo selvfølgelig veldig typisk. Vi klarer ikke hente oss inn på slutten og taper. Det var så dårlig av oss, sier midtbanemannen.

Mener det har vært en fiaskosesong

Om sesongen under sett, sier Brændvang:

– Det er ikke så mye å si, egentlig. Vi må bare legge denne sesongen bak oss nå. Sesongen har vært en fiasko fra vår side.

Daniel Tavakoli sier følgende:

– Det var deilig å holde plassen, som er noe som har hengt over oss hele veien. Det blir fint nå å se inn mot neste sesongen. Sesongen har vært en absolutt fiasko. Helt forferdelig.

Var nesten under streken

35 minutter ut i oppgjøret gikk Stabæk 2 opp i 1–0 ved kaptein Arman Nouri. Gjestene kom rundt på venstre og fikk lagt inn. Nouri kom seg fri i boks og banket ballen i mål via stolpen til 1–0.

Og da Kjelsås 2 gikk opp til 1-0 hjemme mot Grei tre minutter før pause, var plutselig Oppsal bare to poeng foran Kjelsås 2.

Men så skjedde ting fort igjen. Minuttet etter at Kjelsås 2 tok ledelsen, utlignet Grei til 1-1. Så å si samtidig utlignet Oppsal til 1-1 ved Sondre Meløe. Mats Brændvang gjorde en god jobb i det defensive presspillet og vant ball, og spilte gjennom Meløe. Han gjorde ingen feil alene med keeper og utlignet til 1-1.

– Sondre er der han skal være. Han er sikker, sier Tavakoli om rekkekameraten.

1-1 sto det i begge de to kampene til pause, som betød at det stadig var fem poeng opp fra Kjelsås 2 til Oppsal.

Sen matchvinnerscoring feil vei

I begge kampene sto det 1-1, før Nouri avgjorde da han sendte Stabæk 2 i føringen igjen ti minutter før slutt. Etter litt klabb og babb utenfor 16-meteren til Oppsal fikk Nouri ballen. Han skjøt fra distanse, ballen gikk mellom beina på Kalle Roba og til side for Kevin Christensen i Oppsal-målet.

Da kunne det sett mørkt ut hvis Kjelsås 2 hadde scoret på slutten, men de slapp istedenfor inn, tapte 1-2 for Grei og dermed var overlevelsen et faktum for Oppsal.

Avslutter mot serievinnerne

Oppsal avslutter borte mot Lyn i siste serierunde. Lyn vant 4-0 over Nordstrand og rykket opp med seieren søndag.

– Det blir deilig for oss å reise til Bislett med lave skuldre. Vi skal nyte stemningen på Bislett og vite at vi ikke må ha med oss noe derfra. Det er digg, sier han.

Han er også stolt av broren David.

– Jeg gleder meg veldig til å møte ham. Jeg er glad på hans vegne over at han har fått til det han har fått til denne sesongen. Det måtte en Tavakoli inn i Lyn for at de skulle klare å rykke opp. Jeg er stolt av broren min, selvfølgelig. Jeg håper det blir en fin ramme rundt kampen neste helg. Så får vi håpe på et David Tavakoli-banner til han denne gangen nå, etter at jeg fikk det sist, avslutter Daniel.

---

Kampfakta

3. divisjon menn, svdeling 1 søndag:

Oppsal - Stabæk 1-2 (1-1)

Trasop kunstgress

Mål: 0-1 Arman Nouri (30), 1-1 Sondre Meløe (40), 1-2 Nouri (81)

Gule kort: Sondre Meløe, Oppsal

Oppsal: Kevin Christensen, Kalle Roba, Mohit Thind, Tobias Gram-Caspersen, Miran Kuci, Anujan Rajendram, Ian Smith (Serge Gamwanya etter 62), Mats Brændvang, Kebba Lamin (David Sarnacki etter 62), Sondre Meløe (Rahul Sharma etter 74), Daniel Tavakoli (Aleksander Fredvik etter 89).

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen