Fotball

Flere storkamper i Premier League utsatt: – Fantes intet annet valg

Kommende helgs storkamp i Premier League mellom Chelsea og Liverpool er utsatt. Det samme er Manchester Uniteds møte med Leeds.

Det er Premier League som bekrefter dette mandag.

Fra før er også kampen mellom Crystal Palace og Brighton utsatt fra den kommende runden. Det har sammenheng med en varslet streik.

Årsaken til at oppgjørene til Liverpool, Chelsea, United og Leeds er blant annet knapphet på politiressurser som følge av dronning Elizabeths begravelse. Den finner sted mandag og legges beslag på store ressurser også dagene i forkant.

Premier League skriver at det er avholdt samtaler med alle involverte parter, blant dem lokalt politi og klubbene. Konklusjonen skal ha vært at det ikke fantes noen mulighet til å gjennomføre de aktuelle oppgjørene som oppsatt.

Nye datoer vil bli kommunisert når disse foreligger.

Kampprogrammet for den engelske toppklubbene er svært tett denne høsten. Som følge av VM-sluttspillet i Qatar spilles det svært mange serierunder de kommende ukene og månedene. Det blir ingen enkel jobb å finne nye spilletidspunkter.

Torsdagens europaligamøte mellom Arsenal og nederlandske PSV Eindhoven er også utsatt av samme grunn som helgens seriekamper. Også den kampen vil det etter alle solemerker bli en hodepine for Det europeiske fotballforbundet å få omplassert i terminlisten.

I I divisjonene under Premier League ble kampaktiviteten gjenopptatt tirsdag. Oppgjørene i den engelske superligaen for eksempelvis kvinner skal spilles som oppsatt kommende helg.

Mer fra Dagsavisen