Fotball

Ødegaards sjef om PL-nivået: – Det som var bra for tre-fire år siden, er ikke godt nok lenger

Arsenal-manager Mikel Arteta har planen klar for neste sesong, men sier hver avgjørelse vil være viktig for at den skal slå ut som ønsket.

Arsenal har spilt en god sesong i den engelske toppdivisjonen og kjemper om å komme innenfor topp fire som gir mesterligaspill til høsten.

– Vi er hvor vi er. For meg er vi alltid bak der vi skal være fordi vi alltid ser etter å bli bedre, sier Arsenal-manager Mikel Arteta til Sky Sports.

Han sier at planen er klar for neste sesong, men at det avhenger av flere faktorer om den skal slå inn som ønsket. Blant annet står forsterkninger av troppen på agendaen. Den inkluderer også hjemvendinger av spillere på lån.

– Planen er klar, men en plan er bare en plan til du starter å jobbe på den. Hver avgjørelse vil påvirke om vi kommer nærmere eller faller lengre fra den, sier Arteta.

Martin Ødegaards sjef mener Premier League har gjennomgått store forvandlinger de siste årene. De enorme poengfangstene til Manchester City og Liverpool er et tydelig bilde på det.

– Hva ligaen var for seks år siden og det den er nå, er helt forskjellig. Før trengte du 83 eller 84 poeng for å vinne, men nå trenger du 95, 96 eller 100, påpeker Arteta.

– Konteksten er helt forskjellig. Det som var bra for tre-fire år siden, er ikke godt nok lenger fordi standardene er så høye. Vi må fokusere på hva vi kan gjøre og hvordan vi skal gjøre det, enn å se for langt fram, fortsetter spanjolen.

Mer fra Dagsavisen