Manchester City smadret Leeds 7-0 – Bielsas største tap i karrieren

Manchester City freste over Leeds med 7-0 tirsdag og innkasserte sin sjuende strake seier i Premier League.

Det var klasseforskjell mellom lagene i Manchester. Allerede etter tolv minutter var kampen nærmest punktert. Og det stoppet på langt nær der.

Phil Foden og Jack Grealish sørget for en komfortabel åpning for Pep Guardiolas formsterke mannskap. City troner på toppen og la press på Liverpool og Chelsea med maktdemonstrasjonen mot Leeds.

Kevin De Bruyne var tilbake i Citys startoppstilling for første gang siden starten av november, og han ville også være med på målfesten. Etter en drøy halvtime scoret han sikkert alene med keeper etter en lekker frispilling fra Rodri.

Gjestene skapte knapt noe offensivt før pause, og City-stormløpet fortsatte også etter hvilen. Snaut fire minutter var spilt av annen omgang da Riyad Mahrez noe heldig scoret via beinet til Leeds-backen Junior Firpo.

Leeds fikk sin største sjanse etter 55 minutter. Stuart Dallas plukket opp en løs klarering fra Oleksandr Zintsjenko og hamret ballen i stolpen og ut.

De Bruyne økte til 5-0 med et kanonskudd etter 61 minutter. Så hamret midtstopper John Stones inn det sjette etter et frispark.

Også hans midtstopperkollega Nathan Aké tegnet seg på scoringslisten. Leeds-forsvaret hadde for lengst gått opp liminga da han fikk heade fritt i mål fra Fodens strøkne corner.

7-0 er tangering av sesongens største seier i Premier League. Chelsea slo Norwich med samme sifre i 9. serierunde.

Tapet er også det største Leeds-manager Marcelo Bielsa har opplevd på 568 kamper som hovedtrener, ifølge Opta.

---

Manchester City – Leeds 7-0 (3-0)

Etihad, 52.401 tilskuere

Mål: 1-0 Phil Foden (7), 2-0 Jack Grealish (12), 3-0 Kevin De Bruyne (31), 4-0 Riyad Mahrez (48), 5-0 De Bruyne (61), 6-0 John Stones (73), 7-0 Nathan Aké (77).

Kristoffer Klaesson var ubenyttet reserve for Leeds.