To straffescoringer berget Chelsea som slo Leeds på overtid

Chelsea var på vei mot nok skuffelse i Premier League, men Jorginho reddet 3-2 på overtid hjemme mot Leeds. Han fikk nettsus to ganger fra straffemerket.

Det har kladdet for Chelsea de siste ukene. Nylig falt de mørkeblå ned fra tabelltoppen, og i midtuken glapp gruppeseieren i Champions League. Lørdag så rusket ut til å felle London-laget igjen.

Men to minutter ut i tilleggstiden ble stopperkjempen Antonio Rüdiger felt av Mateusz Klich. Tyskeren skaffet også vertene straffe en halvtime tidligere i kampen.

Begge omsatte Jorginho sikkert i mål. Leeds-keeper Illan Meslier ble sendt feil vei både på 2-1 og 3-2.

Bortelaget tok ledelsen ved Raphinha etter 28 minutter. Det gjorde han fra krittmerket etter at Chelseas vingback Marcos Alonso hadde lagt Daniel James i bakken. Vertene utlignet få minutter før hvilen.

Mason Mount utnyttet at Meslier sto helt feilplassert og sendte en suser til 1-1. Kampen var snudd da Jorginho banket dages andre straffespark opp i venstre kryss. Raphinha fikk svi for å ha felte Rüdiger helt nede ved dødlinjen.

Leeds slo tilbake sju minutter før ordinær tid. Joe Gelhardt hadde så vidt rukket å være på banen før han skled inn 2-2 på et innlegg fra Tyler Roberts, men det skulle ikke holde til poeng.

Chelsea er tabelltreer og to poeng bak ligaleder Manchester City etter 16 kamper. Mellom dem ligger Liverpool med ett poeng mer enn Thomas Tuchels menn.