Ødegaard-scoring i tredje Arsenal-kamp på rad i 3-0-seier

(Arsenal - Southampton 3-0). Martin Ødegaard er i storform og scoret lørdag i sin tredje strake ligakamp da Arsenal slo Southampton 3-0 på hjemmebane.

Nordmannen stanget inn 2-0-målet i det 26. minutt etter å ha fått ballen fra Kieran Tierney. Ødegaard har også scoret mot Everton og Manchester United den siste tiden.

I de to forrige kampene har Arsenal tapt selv om Ødegaard har scoret, men lørdag ble det en komfortabel seier.

– Vi var litt «shaky» i starten, men etter det dominerte vi kampen, og jeg synes vi fortjente seieren, sa nordmannen til Premier Leagues reporter.

I målfeiringen antydet Ødegaard at han ikke scorer ofte med hodet.

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg tror det er den første. Så en annerledes følelse, men det er deilig å score med hodet også.

Arsenals 1-0-mål kom i det 21. minutt ved Alexandre Lacazette. Det var vertenes første skudd, og Southampton hadde styrt kampen fram til Arsenal tok ledelsen. Resten av kampen hadde vertene derimot god kontroll.

Midtstopperen Gabriel fikk en scoring annullert for offside etter 58 minutter, men bare tre minutter senere skulle han få tellende nettsus. Brasilianeren knuste Southampton-forsvaret i lufta og stanget inn 3-0.

Seieren sender Arsenal opp til en foreløpig 5.-plass på Premier League-tabellen.

Arsenal – Southampton 3-0 (2-0)

Emirates Stadium: 59.653 tilskuere.

Mål: 1-0 Alexandre Lacazette (20), 2-0 Martin Ødegaard (26), 3-0 Gabriel (61).

Dommer: Jarred Gillett.

Gult kort: Gabriel, Bukayo Saka, Arsenal.

Arsenal (4-2-3-1): Aaron Ramsdale – Takehiro Tomiyasu, Ben White, Gabriel (Rob Holding fra 69.), Kieran Tierney – Thomas Partey, Granit Xhaka (Albert Sambi Lokonga fra 79.) – Bukayo Saka, Martin Ødegaard, Gabriel Martinelli – Alexandre Lacazette (Nicolas Pépé fra 82.).

Southampton (4-4-2): Willy Caballero – Tino Livramento, Jan Bednarek, Jack Stephens, Kyle Walker-Peters – Nathan Redmond, Ibrahima Diallo, James Ward-Prowse, Nathan Tella – Armando Broja (Lyanco fra 69.), Adam Armstrong (Mohamed Elyounoussi fra 42.).