Brightons keeper utvist på overtid da seieren glapp mot Newcastle med Howe på tribunen

Brighton-keeper Robert Sánchez ble utvist på overtid da Newcastle sikret 1-1 og tok et sterkt bortepoeng i Premier League lørdag.

Situasjonen ga dramatikk på tampen av kampen. Ettersom Brighton hadde gjort sine tre tilgjengelige bytter, måtte midtstopper Lewis Dunk vokte målet de siste minuttene.

Sánchez fikk det røde kortet for å ha felt Newcastle-spiss Callum Wilson da han var alene gjennom. Men gjestene klarte ikke å utnytte overtallet på tampen.

– Lewis har faktisk gått i mål noen ganger tidligere i karrieren. Som kaptein tok han ansvar, sa Brighton-manager Graham Potter til BBC.

Nest sist

Newcastle er det eneste laget i Premier League som står uten seier i høst. Ettersom Norwich slo Brentford lørdag, har alle de andre lagene sikret seg minst én trepoenger i årets sesong. Newcastle holder fortsatt Norwich bak seg takket være målforskjellen.

Brighton var stor favoritt i kampen og ledet lenge 1-0 etter Leandro Trossards straffescoring midtveis i første omgang. Litt ut av ingenting utlignet Isaac Hayden etter pause, og det ble kampens siste mål.

På tribunen satt Eddie Howe sammen med Newcastle-styremedlem Amanda Staveley, som har jobbet tett med det saudiarabiske fondet som nylig kjøpte klubben.

God forfatning

Alle regner med at Howe med det første blir ansatt som ny manger i klubben.

Den tidligere Bournemouth-manageren har vært uten jobb det siste året.

– Jeg har ikke snakket med ham, men jeg tror han etter å ha sett denne kampen innser at han arver et lag i god forfatning, sa midlertidig manager Graeme Jones til BBC.

– Jeg har fått eiernes forsikring om at de vil ha meg som del av det nye trenerteamet, og jeg er henrykt over å høre det. Vi må se hva som skjer, la Jones til.