Brighton ødela Zahas jubileumsfest fem minutter på overtid

(Crystal Palace - Brighton 1-1). Brighton øynet tabelltopp i Premier League for første gang, mens Wilfried Zaha spilte sin kamp nummer 400 for Crystal Palace. Zaha lå lenge an til å bli matchvinner, før Neal Maupay dukket opp på overtid og spolerte jubileumsseieren for ivorianeren.

Dermed blir Graham Potters mannskap liggende på 6.-plassen i den jevne tetstriden, ett poeng bak serieleder Liverpool, etter seks kamper.

Mandag slet Brighton med å skape farligheter i det hele tatt, og de kom under takket være en straffescoring av Wilfried Zaha på overtid i første omgang.

Palace ble tildelt straffen da Leandro Trossard dundret inn i Conor Gallagher i eget felt. Zaha var trygg fra elleve meter og scoret sitt åttende mål mot Brighton i karrieren.

Potter la om fra fem til fire i backrekka etter pause, men Brighton-laget løftet seg ikke nevneverdig. I stedet fikk Jordan Ayew en gyllen mulighet til å doble Palace-ledelsen kvarteret før slutt. Skuddet hans gikk i nettveggen.

I det kampen så ut til å ebbe ut til 1-0, kom plutselig målet for Brighton. Neal Maupay stakk på en lang ball fire minutter på overtid og vippet ballen over Palace-keeper Vicente Guaita. Det var det siste som skjedde i kampen.

Crystal Palace – Brighton 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Wilfried Zaha (str. 45), 1-1 Neal Maupay (90).

Gult kort: Conor Gallagher, Crystal Palace, Adam Lallana, Marc Cucurella, Leandro Trossard, Brighton.

Crystal Palace (4-3-3): Vicente Guaita – Joel Ward, Joachim Andersen, Marc Guéhi, Tyrick Mitchell – Conor Gallagher, Luka Milivojevic (Cheikhou Kouyaté fra 71.), James McArthur – Jordan Ayew (Jeff Schlupp fra 86.), Odsonne Edouard (Christian Benteke fra 71.), Wilfried Zaha.

Brighton (3-4-1-2): Robert Sánchez – Shane Duffy, Lewis Dunk, Dan Burn (Steven Alzate fra 46.) – Joël Veltman, Pascal Gross, Adam Lallana, Marc Cucurella – Leandro Trossard – Danny Welbeck (Aaron Connolly fra 76.), Neal Maupay.