Townsend-perle avgjorde for Everton

Everton vendte 0-1 til 3-1 på seks minutter hjemme mot Burnley i Premier League mandag kveld.

Snuoperasjonene sendte Liverpool-laget opp til 4.-plass på tabellen med ti poeng fra de første fire kampene. Foruten et perlemål fra Andros Townsend scoret også Michael Keane og Demarai Gray for vertene.

Det var imidlertid lite som tydet på hjemmeseier da kaptein Ben Mee ga seiersløse Burnley ledelsen etter 52 minutter. Fram til det hadde Burnley vært det førende laget, selv om Everton skapte første omgangs største sjanse.

1-0-målet kom etter en dødballsituasjon der ballen endte hos Johann Berg Gudmunsson. Islendingen svingte inn i feltet, der Mee kom løpende og stupheadet inn ledermålet i sin 200. Premier League-kamp.

Tre kjappe

Sju minutter senere startet Everton sin imponerende snuoperasjon, og 1-1-målet var nærmest en kopi av Burnleys scoring. Townsend beholdt ballen etter en dødball og slo inn til midtstopper Keane, som nådeløs headet den i mål.

Townsend fikk rom til å prøve seg selv i kampens 65. minutt, og han skulle ikke angre på forsøket fra 25 meter. Vingen klemte ballen i en nydelig bue over en sjanseløs Pope og inn til 2-1.

Halvannet minutt senere bedrev Abdoulaye Doucouré pasningskunst da han frispilte Gray med en stikker rett foran Burnley-feltet. Den formsterke Everton-angriperen var trygg alene med Pope og økte til 3-1.

Topp og bunn

Senere i kampen fikk Doucouré (Everton) og James Tarkowski (Burnley) scoringer annullert for henholdsvis offside og angrep på keeper. Flere tellende mål ble det imidlertid ikke, og Everton kunne juble for seier uten sin skadde spiss Dominic Calvert-Lewin.

Fire lag ligger i PL-toppen med ti poeng. Everton er bak Manchester United, Chelsea og Liverpool på litt svakere målforskjell.

Burnley blir liggende nest sist i ligaen med sitt ene poeng. Til helgen skal de spille hjemmekamp mot Arsenal, mens Everton møter Aston Villa i Birmingham.