Dansk dynamitt sørget for Barcelona-drømmestart uten Messi

Barcelona så ikke ut til å savne Lionel Messi i serieåpningen mot Real Sociedad søndag. Katalanerne vant 4-2, etter to mål og målgivende fra danske Martin Braithwaite.

I Barcelonas første kamp uten Lionel Messi på 17 år hadde hjemmelaget lenge god kontroll i hjemmeoppgjøret mot Real Sociedad, men på tampen ble det spennende.

Det var den første kampen med fans til stede på Camp Nou siden nettopp disse to lagene møttes 7. mars 2020. 20.384 tilskuere overvar kampen søndag.

Det var nærmest skrevet i stjernene at det var Gerard Pique som scoret etter målgivende fra Memphis Depay til 1-0. Pique gikk nemlig kraftig ned i lønn for å få de nye spillerne som Depay registrert i tide til La Liga-seriestarten.

Nederlenderen, som spilte en meget god kamp søndag, ble ikke spilleklar til kampen før sent lørdag.

To minutter på overtid av den første omgangen var det Martin Braithwaite som økte til 2-0. Frenkie de Jong chippet ballen inn på bakre stolpe, der dansken var godt plassert og kunne enkelt heade inn Barcelonas andre.

Også 3-0-målet var det danske Braithwaite som scoret. Jordi Alba kom rundt på kant og slo knallhardt inn, og Real Sociedad-målvakt Alex Remiro måtte slå ballen ut fra farlig område. På fem meter takket Braithwaite for maten og satte enkelt inn sitt andre for kvelden.

Dermed har han scoret like mange mål i løpet av 12 minutter denne sesongen som på 1168 minutter sist sesong, da det ble to mål på 29 kamper.

Men Real Sociedad ga seg ikke uten kamp. To reduseringer på tre minutter sørget for ny spenning i kampen, men Sergio Roberto avgjorde på overtid til 4-2.

Dermed endte det med tre poeng og en drømmestart i serieåpningen for Barcelona.