Fotball

Dansk gladnyhet i EM: Kjær forventes klar mot Wales

Med unntak av kaptein Simon Kjær er det et skadefritt dansk mannskap Kasper Hjulmand forbereder til åttedelsfinalen i EM mot Wales. Kjær ventes klar.

Landslagskaptein Simon Kjær blir trolig klar til lørdagens åttedelsfinale mot Wales til tross for å ha slitt etter en smell i kampen mot Russland. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / NTB

Kjær fikk behandling under onsdagens trening og virket fortsatt litt merket av smellen han fikk mot Russland i Parken mandag kveld. Den lille skavanken kommer imidlertid neppe til å holde Kjær utenfor i lørdagens oppgjør i Amsterdam.

– Han fikk en smell i kampen, men kunne spille ferdig, og vi forventer at han blir klar møtet mot Wales, sier Hjulmand.

Den danske landslagssjefen valgte likevel å holde torsdagens økt lukket for pressen slik at man ikke kunne få indikasjoner på hvordan landslagskapteins tilstand er.

Ut over Kjær er det ingen andre skadeproblemer hos danskene, og Hjulmand har derfor et klart bilde av startelleveren i Amsterdam lørdag kveld.

– Jeg har stort sett laget klart oppe i hodet. Det er stadig vekk et par ting som kan endre seg, sier han.

– Vi vet også at Wales er et meget fleksibelt lag som kan komme med forskjellige formasjoner. Derfor prøver selvfølgelig vi å forberede oss på de endringer de kan komme med, sier han.

Åttedelsfinalen spilles klokken 18.00 lørdag og sendes på NRK1.