Haaland avsluttet sesongen med måldobbel for Dortmund

Erling Braut Haaland scoret det første og tredje målet da Borussia Dortmund slo Bayer Leverkusen 3-1 i serieavslutningen i Bundesliga lørdag.

Haaland stoppet dermed på 27 ligamål denne sesongen. Han har vært en viktig bidragsyter til at Dortmund til slutt kunne feire seriebronse.

Dortmund hadde bare bronsemedaljen å spille for mot Leverkusen. Haaland hadde på sin side muligheten til å klatre til annenplass på toppscorerlisten bak Bayern Münchens Robert Lewandowskis 40 mål.

Med sine to fulltreffere endte han likt med Eintracht Frankfurt-spissen André Silva. Begge stanset på 27 mål.

Haaland har scoret mer enn ett mål i 11 Bundesliga-kamper denne sesongen.

Det hadde gått bare fem minutter av kampen da jærbuen gjorde 1-0. Brasilianske Reinier fant nordmannen på vei gjennom i feltet med en stikker. Haaland avsluttet med å sendte ballen i hjørnet.

Lagkameraten Marco Reus sto i offside, men dommeren mente at han ikke var delaktig i spillet og godkjente scoringen.

Marco Reus ville også være med på leken og gjorde 2-0 på et lurt frispark fra skrått hold. Haaland hadde deretter noen halvsjanser i annen omgang, før han satte 3-0-målet med seks minutter igjen av kampen.

Nordmannen snappet et tilbakespil, rundet målvakten og satte ballen i det åpne målet.

Mot slutten reduserte Lars Bender til 1-3 på straffespark.

Bayern München tok seriegullet foran RB Leipzig og Dortmund i Tyskland dennes sesongen.