Fotball

MDG støtter norsk boikott av Qatar-VM: – Naivt å tro på dialog

Miljøpartiet De Grønne mener det er naivt å tro på dialog og støtter norsk boikott av neste års fotball-VM i Qatar, skriver VG.

– Vi har sett det i forbindelse med OL i Kina, samt OL og fotball-VM i Russland, tidligere: Myndighetene bruker idretten til å vise seg fram. Effekten er ekstremt ødeleggende både for idretten og menneskerettighetssituasjonen i Qatar. Idretten bør si nei til å delta i renvaskingen av et diktatur, sier fungerende partileder Arild Hermstad til avisen.

Han mener det er naivt å tro på dialog, som har vært linjen Norges Fotballforbund (NFF) har lagt seg på i diskusjonen. I NFFs Qatar-utvalg ble det lagt fram et flertall om at man ikke bør boikotte neste års VM.

– Hele denne saken er en grisetakling på både menneskerettighetene og idrettens egne verdier, sier Hermstad.

Det skal stemmes over saken på et ekstraordinært fotballting 20. juni.

Mer fra Dagsavisen