Fotball

Svensk fotballdommer utestengt for rasisme

En dommer i Allsvenskan er fratatt sine dommeroppdrag etter å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Östersunds målvakt Aly Keita forrige sesong.

– Inntil vi har utredet denne saken så dømmer han ingen matcher mer, sier dommersjefen Stefan Johannesson til nyhetsbyrået TT.

Det var i en podkast publisert på Östersunds hjemmeside at keeper og lagkaptein Aly Keita fortalte at han ble utsatt for rasistiske tilnærmelser fra dommeren.

– I fjor fikk jeg høre fra en dommeren at «Slutt å prate. Gå tilbake til målet ditt så de kan kaste bananer til deg», sier Keita ifølge podkasten.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Les også: Skeids ballsentral klar for KFUM: – «Moa» er skapt for KFUM (+)

– Var ikke noe rasistiske ment

Expressen har vært i kontakt med dommeren som angrer det sleivete utsagnet.

– Jeg kan konstatere at den kjempefloskelen ble helt feil. Det var ikke noe rasistiske ment. Slik oppfattet jeg også at Keita også oppfattet det, sier til han til avisen.

Dommeren sier også at ordene ikke var direkte rettet mot Keita og at han ba om unnskyldning kort etter.

– Han (dommeren) sa unnskyld og at han ikke mente det, men jeg sa til ham at det var veldig rasistisk sagt av ham, og at det er noe jeg ikke aksepterer. Det tok litt tid før jeg skjønte hva han hadde sagt, og jeg ble veldig sint, sier Keita.

Dommersjefen reagerer sterkt på episoden.

– Det er helt klart uakseptabelt. Jeg skulle ønske at jeg hadde fått vite om dette for ett år siden og ikke for fire timer siden. Jeg skulle ønsket at det hadde kommet en anmeldelse for ett år siden slik at vi kunne avklart dette direkte. Det får vi gjøre nå istedenfor. Det er klart dette er uakseptabelt. All form for diskriminering er helt uakseptabelt, sier Johansson. (NTB)

Les også: Her er serieoppsettet for Skeid, Kjelsås og Vålerenga2

Nyeste fra Dagsavisen.no: