Fotball

Lillebror truet Viking

Det lå an til en drømmedebut for Sandnes Ulf i eliteserien. Men tross uavgjort til slutt: Lillebror var like bra som den store.

Filmen om Sandnes Ulf, «Veien opp - Drømmen om Tippeligaen», ble ferdig i går og lagt ut til salg. Lenge så det ut til at de burde ha ventet et par dager. Men seks minutter før slutt var det kanskje greit likevel. Utgangspunktet for trener Asle Andersen var klart:

- Vi blir kanskje litt kastet uti det, ja, men samtidig er det bare utrolig gøy å spise kirsebær med de store. Det at vi slår litt nedenfra og opp tar automatisk bort noe av presset. Nå må vi bare glede oss over å være i denne situasjonen, sier han, før han kommer med tre viktige postulater:

* Defensiv trygghet.

* Gode i gjenvinningsfasen.

* Mange gode løp framover.

Og etter bare drøyt ti minutter ble det siste postulatet fullbyrdet. Ei hurtig kontring der Kamal Saaliti spilte Gilles Mbang Ondo alene gjennom endte med Sandnes Ulfs historiske første eliteseriemål. Men så sprakk postulat nummer en.

Først opphevet kaptein Aksel Berget Skjølvik det som burde blitt en offside, før han selv også var sistemann på ballen da den gikk over målstreken. Men likevel all honnør til Vikings Henri Anier, som kommer fra toppscorerjobben i Flora Tallinn.

Andreomgangen har vi sett mange ganger før. Men det har vært i Holmenkollen. Likevel, i tåka fikk vi med oss at Sandnes Ulf rullet opp på høyresida, og at spilleren med ei fortid i Viking, Vegard Aanestad, dundret ballen i mål. 2-1. Men så ødela innbytter Erik Nevland seiersfesten.

Mer fra Dagsavisen