Sport

Fortviler over elendige baneforhold

Norway Cup-general Tony Isaksen fortviler over baneforholdene på Ekeberg. Først til neste år er det blitt lovet en utbedring av Ekebergsletta.

Bilde 1 av 0

– Det er prekært på barnefeltet, hvor sjuer og nierfotball spilles. Her er det rundt 15 baner som er så humpete og hullete at en voksen ikke hadde giddet mer enn ett minutt der, sier Norway Cup-general Tony Isaksen til Dagsavisen.

– På enkelte baner er det høydeforskjeller på  opptil en halv meter, og det er hull som er 10-15 centimeter dype i banen. Jeg synes synd på de barna som skal spille der, sier Isaksen.

Enhettlig plan

Han savner en enhetlig plan for rehabilitering og vedlikehold fra kommunen.

– De som er her oppe daglig fra Bymiljøetaten gjør en kjempejobb, og holder sletta på et så godt nivå som det er mulig. I fjor ble det rehabilitert tre 11-baner. Men jeg tviler på hvor godt grunnarbeidet er utført.  Blir det mye regn, blir det trøbbel, sier han.

Isaksen mener det bør tas tak i hele sletta, og at kommunen bør prioritere dette, og sette av midler nå.

– Jeg er utålmodig. Det holder ikke bare med flekking slik det har vært i alle år. Problemet med Ekebergsletta, som i utgangspunktet er en park, har vært godt kjent for politikere i en årrekke, sier NC-sjefen.

– Skal vi få flere utenlandske lag til Norway cup, må vi kunne tilby mer enn en humpete og hullete bane. Banene som møter deltakerne i danske Dana Cup er av et helt annet kaliber, sier han.

Verdens største

Norway Cup omtales som  verdens største fotballturnering, og fra 1972 til 2017 har  rundt 55.000 lag deltatt i turneringen.

De siste årene har antall lag variert fra 1.600 til rekordmange 2.199 lag i2016,  og turneringen omtales derfor ofte som «verdens største fotballturnering». Deltakerne i turneringen kommer fra rundt 50–60 ulike nasjoner.

Flere spillere som har deltatt i Norway Cup har senere gjort fotballen til sitt yrke. Erik Mykland, John Carew, Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen er noen av disse.

Elendige baneforhold

Men baneforholdene som møter åretes kommende stjerner ikke en fotballturnering verdig.

Også Frps bystyrerepresentant Camilla Wilhelmsen er opptatt av baneforholdene, og mener de burde vært utbedret for lengst.

Frps bystyrerepresentant Camilla Wilhelmsen ønsker penger til en rehabilitering av Ekebergsletta på revidert budsjett som skal behandles i neste uke. Her sammen med Norway Cup-general Tony Isaksen. Foto: Mimsy Møller

Nå vil hun at det i revidert budsjett som skal behandles i neste uke, settes av midler til rehabilitering.

– Skal vi rekke å få banene klare til turneringene neste år, er det viktig at det settes av penger nå, så arbeidet kan starte så fort årets turnering er over, sier hun til Dagsavisen.

Hun er oppgitt over at rehabiliteringsprosjektet er stanset opp, og i et spørsmål til byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap) tok hun opp dette spørsmålet:

«Flere av banene på Ekebergsletta er hullete og dumpete og preget av slett drenering og vi har fått vite at rehabiliteringsprosjektet er stanset opp. Nå står snart Norway Cup for døren og med en
banekvalitet som overhodet ikke er bra. Hva vil byrådet gjøre for å få baner av god kvalitet til
Norway Cup starter opp i august? Hvor mye penger er det behov for dersom det er midler det står
på?
I områdeprogrammet for Ekebergsletta ble det vedtatt å legge til rette for vanntilførsel, el-tilførsel
og Wifi på sletta. Trafostasjonen er som kjent anskaffet, men den mangler fordelingsskap og
strømpunkter. Vil byrådet sørge for at denne infrastrukturen kommer på plass før Norway Cup?
»

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Fikk svar

Slik svarte byråden:
«Ekebergsletta er et stort, velbrukt og inkluderende område for forskjellige aktiviteter, organisert og uorganisert aktivitet gjennom hele året. Det er gjennomført kontinuerlig rehabilitering for deler av gressbanene på Ekebergsletta og arealene som er prioritert er basert på vår tilbakemelding fra brukerne og deres behov. Vi er klar over utfordringene med drenering og slitasjen på enkelte områder. For å utbedre dette må en helhetlig plan for rehabilitering av området iverksettes, og Bymiljøetaten har derfor planlagt en tilstandsvurdering av gressarealene i løpet av 2018 som vil legges til grunn for det kommende rehabiliteringsarbeidet og budsjettgrunnlag. Av tidsmessige årsaker vil det ikke være mulig å gjennomføre noen mer arbeider på Ekeberg før Norway cup starter i år.
Når det gjelder infrastruktur til Ekebergsletta er dette et pågående arbeid, vanntilførsel, strømpunkter og wi-fi på Ekebergsletta vil bli etablert i forbindelse med bygging av det nye servicebygget. Byggestart for servicebygget er september 2018 med planlagt ferdigstillelse i 2019. Her vil det etableres vannposter på utsiden av bygget og hela sletta skal få Wifi.», skriver byråd Rina Mariann Hansen i svarbrevet til Camilla Wilhelmsen.

Mer fra Dagsavisen