Sport

Eurosport rendyrkes som norsk TV-kanal

I løpet av høsten skal Eurosport skreddersys norske forhold. Da blir norske lag i Europaligaen viktig.

MAX – som i likhet med Eurosport er en del av Discovery-systemet – har sikret seg rettighetene til Rosenborgs hjemmekamp mot Steaua Bucuresti.

Ifølge sportssjef Jan-Erik Aalbu sitter de nå på gjerdet for å vente på at den første kampen i Bucuresti også skal få den rette prisen, sånn at også den kan kjøpes.

– Ja, dette dreier seg bare om et prisspørsmål. Rumenerne ønsker seg nok mer penger enn det som tilbys, sier han til Dagsavisen.

Tre norske

Både Rosenborg, Molde og Odd skal ut i kamper for å sikre seg billett til den lukrative Europaligaen. Rosenborg skal altså først til Romania, mens Molde møter belgiske Standard Liege og Odd skal ut mot tyske Borussia Dortmund.

Jan-Erik Aalbu forteller at de kommer til å prioritere Rosenborg.

– RBK trekker uten tvil flest til fjernsynsapparatene. Mange ble skaptrøndere da de storspilte i Champions League, sier han.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Viser muskler

– Vi er ennå ikke sikker på hvilken dato vi vil lansere den nye sportskanalen som skal være optimalisert for norske forhold. Men det blir i høst, forteller han Dagsavisen.

Til nå er tilbudet på Eurosport blitt bestemt fra kontoret i Paris. Nå skal sendingene tilpasses norske forhold.

Discovery-gruppen har allerede vist at de har kraftige økonomiske muskler. Fra og med 2018 har de kjøpt rettighetene til fire OL.

De har også rettighetene til EM-kvalifiseringskampene, ishockey-VM, PGA-touren i golf i tillegg til en stor pakke med vinteridrett. Og altså til Europaligaen. De snuser også på å kjøpe rettighetene til engelske Premier League.

Bygge profiler

– Et problem med Eurosport er at de har vært litt ansiktsløse, sier Jan-Erik Aalbu.

– Det vil vi gjøre noe med. Vi ønsker å bygge opp profiler. Vi har over 100 dyktige frilansere som vi kan få fram, fortsetter han.

Han mener at kanalen nå går ei spennende tid i møte.

– Og nå går vi etter de store rettighetene, sier han.

Men først handler det om å få norske lag med i Europaligaen.

– Men vi er ikke helt avhengige av norske lag. Vi har jo Tottenham, Liverpool og kanskje Southampton. Engelsk fotball står sterkt i Norge, ønsker han å minne om.

Skulle norske kamper kollidere med hverandre, tror han det blir løst.

Mer fra Dagsavisen