Sport

Denne karen må KFUM beholde

(KFUM Oslo - Ull/Kisa 3-0). 22 år gamle Bilal Njie har terminert kontrakten med Odd, og har kontrakt med KFUM ut sesongen. Den må Oslo-klubben gjøre det som står i deres makt for å forlenge. Holmlia-gutten har tatt klubben med storm.

Bilde 1 av 3

EKEBERG (Dagsavisen): På et glitrende KFUM-lag, skinte han. Kjapp, bevegelig, sterk i en-mot-en-spillet, og hele tida på jakt etter nettkjenning.

Etter kampslutt kunne Bilal fortelle Dagsavisen at kontrakten med Odd ble terminert før han vendte snuta hjem til Oslo og spill for KFUM.

– Odd sa de kunne leie meg ut, men kun under forutsetning av at jeg underskrev ny kontrakt. Jeg ville ikke det, og da ble hele kontraktsforholdet avsluttet. Det er jeg glad for, for det har mye med trivsel å gjøre, og jeg trives best her jeg er oppvokst, i Oslo, sier Njie til Dagsavisen.

– Så det kan hende at du forlenger den midlertidige kontrakten?

– Det er åpent. Jeg har ambisjoner, og straks det ble kjent at kontrakten med Odd var historie, kom flere klubber på banen, også eliteserieklubber. Jeg ønsket meg til "Kåffa" i første omgang. Men jeg trives veldig godt her. Flott miljø, med flere gutter jeg kjenner fra før, og jeg har fått et veldig godt inntrykk av trener Jørgen Isnes.

Les også: KFUM feide Ull/Kisa av gresset på Ekeberg (DA+)

Sortevik tilbake i slag

Bilal spiller venstrekant og var praktfull i kampen. Særlig i 1. omgang, som trener Isnes beskriver som så å si perfekt.

– Hele laget leverte en suveren 1. omgang.

– Beskriv Bilal..?

– Han er kjapp, skaper situasjoner og sjanser og er hissig på goal. Jeg er enig i at han spilte en meget god kamp, særlig 1. omgangen var sterk. Han er Holmliagutt, og vi merker at han trives hos oss.

Kaptein Stian Sortevik blomstret også, etter en sesong hvor han har vært litt opp og ned. Han sa dette til Dagsavisen etter kampslutt:

– Sesongen har båret preg av solid defensivt spill, men offensivt har vi manglet ganske mye. Vi har øvd mye på dette, og det begynner virkelig å bære frukter nå. Jeg, som alle andre, er strålende fornøyd med spillet, spesielt 1. omgangen.

Alagie Sanyang, spiller på motsatt side av Nije i angrepet, på høyrekanten. La oss for all del også gi ham ære for at Ull/Kisa fikk kjørt seg så det holdt i 1. omgang.

– Sortevik, beskriv de to kantspillerne..?

– De er kjappe, og utgjør trusler. Gode en mot en.
Vi skal gi hele laget stor honnør for at de leverte årsbeste mot et Kisa lag som kom fra fire matcher uten tap.

Hammer i 100

Christopher Lindquist og Fredrik Dahl var gode defensivt, og de visste når de skulle gå på løp og ikke minst når de ikke skulle det.

Stopperparet Mansour Gueye og Jørgen Hammer har mange kamper sammen nå. Sistnevnte spilte sin 100. kamp for laget, og fikk oppmerksomhet før kampen.

– Veldig gøy, selvsagt. Og, ja, vi fungerer godt sammen. Mansour er en kvalitetsstopper, sa Hammer.
Han går inn i sitt siste år på jus-studiet ved nyttår, og skriver under ettårs-kontrakter med klubben. Hammer sier han foreløpig ikke vet hva som skjer ved nyttår, angående videre spill.

God trekant

Har vi glemt noen? Ja. Robin Rasch. Som har et så klokt fotballhode, og som slår nydelige baller med den største selvfølgelighet. Og svært gledelig, han og Sorteviks makker i trekanten på midten; Remi Andre Svindland. Han var i høy grad med på å gjøre kampen til en overlegen opplevelse for hjemmelaget.

Bakerst var Knut Andre Skjærstein sikker i det meste han foretok seg. På topp var spiss David Tavakoli med på å gjøre kantspillerne gode. Binder opp et halvt forsvar, er en stadig trussel, og banket også inn en scoring.

Og de omlag 50 ungene som lagde stemning. Også de best for pause. Med taktfaste rop og tramping i de gamle plankene, skal de få toppkarakter de også.

KFUM er i høy grad med i kampen om kvalik-plass.

De bør legge ned et permanent kontraktsforslag til Bilal Njie. Fort!

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Ull/Kisa 3-0 (3-0)

KFUM Arena, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Bilal Njie (8.), 2-0 Christopher Lindquist (28.), 3-0 David Tavakoli (45.)

KFUM Oslo (4-3-3): Knut André Søyland Skjærstein – Fredrik Dahl (Keivan Ghaedamini fra 58.), Mansour Gueye, Jørgen Hammer, Christopher Lindquist – Robin Rasch (Olav Øby fra 75.), Stian Sortevik (Håkon Stavrum fra 82.), Remi-André Svindland (Mohammed Mahnin fra 58.) – Bilal Njie (Juba Mula fra 75.), David Tavakoli, Alagie Sanyang.

Gule kort: Fredrik Holmé, Ull/Kisa.

Dommer: Christian Moen (Løvenstad)

1. divisjon menn onsdag, 23. runde: 

Grorud – Åsane 1-4, KFUM Oslo – Ull/Kisa 3-0, Raufoss – Lillestrøm 2-0, Sandnes Ulf – Strømmen 2-2, Sogndal – Jerv 1-0, Tromsø – HamKam 3-1, Øygarden – Kongsvinger 1-1, Ranheim – Stjørdals-Blink 2-2.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen