KFUM knuste Ull/Kisa og fortsatte sin fine rekke

(KFUM Oslo – Ull/Kisa 3-0) Idet vi går inn i den avgjørende perioden av sesongen har KFUM Oslo virkelig funnet formen, og hjemme på Ekeberg feide Jørgen Isnes menn Ull/Kisa fullstendig av kunstgresset onsdag.

Før dagens kamp mot Ull/Kisa var KFUM Oslo ubeseiret på de siste fem kampene, og Kåffas gode form har gjort at de for alvor har meldt seg på i kampen om en playoff-plass til Eliteserien. Med gjestene fra Jessheim bare to poeng bak på tabellen var dagens tidligkamp på Ekeberg viktig for begge lag på en svært jevn ligatabell.

Det var hjemmelaget som fikk muligheten til å juble først, da Bilal Njie sendte vertene i ledelsen. Robin Rasch tok et kjapt innkast til midtbanemakker Stian Sortevik, som kombinerte med Alagie Sanyang inne i Kisas 16-meter. Sortevik dro på med en skuddfinte før han la ballen inn i midten, der Bilal Njie knuste sin mann i hodeduell og stanget inn 1-0 før det var spilt ti minutter på Ekeberg.

Minuttet senere fikk Tavakoli nok en avslutningsmulighet, da KFUM snudde spillet kjapt og Christopher Lindquist kom til innlegg. Det ble møtt av David Tavakoli i Kisas 16-meter, men til tross for at spissen var relativt alene i skuddøyeblikket var han ikke helt i balanse, og skuddet ble reddet av Kisas keeper Stefan Hagerup.

Kåffa dominerte fra start

Midtbaneduoen Rasch og Sortevik kombinerte nok en gang fint etter 13 minutter, da Sortevik la ballen igjen til Rasch som prøvde seg på et skudd fra 25 meters hold. Det var god kraft i skuddet, som Hagerup måtte slå ut til corner. Den gikk over alt og alle, men Kåffa-kaptein Jørgen Hammer plukket den opp på bakerste stolpe. Midtstopperen prøvde å slå ballen inn igjen, men innlegget var dårlig og gikk ut over sidelinjen til et utspark.

Kåffa dominerte stort det første kvarteret, og David Tavakoli fikk et skuddforsøk blokkert på 10-12 meter etter at han hadde snurret og vendt rundt på Kisa-forsvarerne for å prøve å få åpnet opp en skuddmulighet. Tavakoli og Sortevik kombinerte seg gjennom Kisa-forsvaret idet vi rundet halvspilt første omgang, men Sorteviks avslutning gikk en meter eller to utenfor målet.

Gjestene fra Ullensaker skaffet seg sin første store sjanse for kampen etter 23 minutters spill. Kisa spilte seg fram til en corner, der Henrik Kristiansen svinger en farlig ball inn i Kåffas 16-meter. Det ender med flipperspill av dimensjoner, og to avslutninger mot Kåffas mål som blir blokkert før vertenes keeper får kastet seg over ballen.

Praktscoring avsluttet Kåffas perfekte omgang

Like før havtimen kunne trener Jørgen Isnes og hans menn juble for nok en scoring. Denne gang er det Lindquist som kommer opp fra sin høyrebackposisjon og spiller ballen inn i midten. Den finner veien til Sortevik, som snurrer rundt og smeller ballen i stolpen fra omlag 16 meter. På returen er Lindquist først til å reagere, og setter den via motsatt stolpe og inn.

Like etter halvtimen spilt er Kåffa nære på igjen. Rasch svinger en corner på bakerste stolpe, der Tavakoli demper den på brystet og smeller den tilbake mot mål. Det innlegget kan gå hvor som helst, men beklageligvis for KFUM er det et Ull/Kisa-bein som kommer først på ballen og beiner den ut til corner. Den ender med utspark fra Kisas mål.

Minuttet før pause scoret KFUM igjen, og nok en gang var det et mønsterangrep fra Jørgen Isnes menn som førte til mål. Robin Rasch mottok ballen litt bak midtbanestreken, og spilte fram Stian Sortevik i mellomrommet mellom midtbanen og forsvaret til Ull/Kisa. Han flikket gjennom Sanyang, som løp ned til dødlinjen og la ballen ut 45 grader til David Tavakoli, som styrte ballen bort i det lengste hjørnet. Et perfekt angrep, som avsluttet en veldig imponerende omgang fra KFUM Oslo.

Kisa spolerte gigantisk mulighet til å skape spenning

Den andre omgangen startet litt mer jevnt enn den første omgangen utviklet seg til å bli, og seks minutter ut i omgangen burde gjestene ha utlignet. Et flott angrep fra Kisas høyreside gikk gjennom hele boksen til KFUM Oslo, før den fant veien til Ole Andreas Nesset på bakerste stolpe. Kisa-spissen var helt alene på blank, men klarte på mystisk vis å sette ballen utenfor og spolerte en gigantisk mulighet for bortelaget til å skape litt spenning i kampen.

Fem minutter senere er det vertene som har en mulighet til å øke ledelsen. Fredrik Dahl tar først en Zidane-piruett like utenfor egen 16-meter før han banker ballen opp på Alagie Sanyang. Han spiller Tavakoli i bakrom, og Kåffa-spissen løper fra sin mann og skyter ballen i stolperota og utenfor.

Like over timen spilt fikk Bilal Njie en mulighet til å bli tomålsscorer, da han fikk et finfint innlegg fra Christopher Lindquist. Njie plasserte seg fint mellom midtstopperne, men KFUMs første målscorer fikk ikke ordentlig kraft i headingen som gikk rett i fanget på Kisa-keeper Stefan Hagerup.

Kåffa opp på kvalifisering før resten av runden

KFUM Oslo styrte kampen egentlig fra start til mål, og hadde full kontroll også de siste 20 minuttene. Trener Jørgen Isnes benyttet anledningen til å bytte ut både Robin Rasch og Stian Sortevik blant annet, og det gjorde sitt til at de siste 20 minuttene ble litt mer oppstykket og at rytmen i angrepsspillet forsvant litt.

Ull/Kisa var litt mer med i kampen på slutten, uten at gjestene skapte så store farligheter av den grunn. KFUM Oslo kjørte fullstendig over Ull/Kisa de første 45 minuttene, og hadde også veldig god kontroll de siste 45 minuttene uten at spillet var like blendende i den andre omgangen. Helt på tampen fikk Ull/Kisa tre muligheter på corner, men det endte med 3-0 til KFUM på Ekeberg.

Med dagens seier går KFUM opp på 31 poeng, og passerer med det Jerv på den siste kvalifiseringsplassen på bedre målforskjell. Jerv har imidlertid to kamper mindre spilt, som følge av flere utsatte kamper på grunn av koronasmitte. KFUMs neste kamp er mot nettopp Jerv, i en kamp som kan bli helt avgjørende med tanke på den siste kvalifiseringsplassen.

OBOS-ligaen, 23. runde

KFUM Oslo – Ull/Kisa 3-0 (3-0)

KFUM Arena, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Bilal Njie (8.), 2-0 Christopher Lindquist (28.), 3-0 David Tavakoli (45.)

KFUM Oslo (4-3-3): Knut André Søyland Skjærstein – Fredrik Dahl (Keivan Ghaedamini fra 58.), Mansour Gueye, Jørgen Hammer, Christopher Lindquist – Robin Rasch (Olav Øby fra 75.), Stian Sortevik (Håkon Stavrum fra 82.), Remi-André Svindland (Mohammed Mahnin fra 58.) – Bilal Njie (Juba Mula fra 75.), David Tavakoli, Alagie Sanyang.

Gule kort: Fredrik Holmé, Ull/Kisa.

Dommer: Christian Moen (Løvenstad)

P.S: Sjekk ut denne ukens episode av Trikkeligaen. Dagsavisens fotballpodcast om Oslo-fotballen.