Sport

Dagen da ingenting klaffet

BISLETT GAMES: – Ingen krise. Jeg hadde bare ikke dagen, sa Andreas Thorkildsen etter en trøstesløs spydkonkurranse på Bislett. Men treneren virket litt mer bekymret.

Thorkildsen endte på 11.-plass og fikk ikke engang kaste de tre siste kastene. Kun de åtte beste etter tre omganger fikk det, slik normalen er.

Fasit ble et dødt førstekast, og deretter 72,70 og 72,48 meter.

– En veldig dårlig dag på jobben. Jeg mistet alt ut fra det første kastet, og det andre kastet var dårlig teknisk. Det var ikke mye som gikk min vei i dag, erkjente 32-åringen.

Thorkildsen kastet både bedre og lenger under oppvarmingen minuttene før konkurransen kom i gang. I konkurransen fungerte ingenting.

– Det var avslutningen på tilløpet som fungerte forferdelig dårlig, forklarte sørlendingen.

Det begynner å bli en stund siden det lyktes for Thorkildsen på Bislett. Den forrige seieren kom i 2010. Da kastet han 86,00. I fjor ble det 80,99 og 6.-plass, i 2012 ble det 82,30 og 3.-plass og i 2011 sto han over på Bislett grunnet skade.

Vet han kan

I det forrige Diamond League-stevnet i Eugene i USA ble det 2.-plass med 80,52. Da gikk det bedre enn onsdag.

– Jeg hadde en god følelse på det ene kastet i Eugene. Jeg har helt klart gjort det bedre enn i dag. Når avslutningen mangler, mangler veldig mye, sa Thorkildsen.

– Jeg følte at starten i USA var bra. Derfor hadde jeg større forhåpninger enn dette.

Bekymret

Trener Åsmund Martinsen forsøkte å forklare hva som gikk galt.

– Han mistet all fart mot slutten av tilløpet. Det skyldtes stemfoten. Det var tre nesten identiske kast. Steglengden ble feil, sa Martinsen.

– Bekymringsfullt?

– Det er litt bekymringsfullt at han ikke klarte å ta seg inn, men i denne idretten er det små marginer. Har du en dårlig dag blir det gjerne slik som i dag, sa Martinsen.

Han og eleven hadde allerede snakket om mulige endringer fram mot lag-EM i Tallinn neste helg.

– Det går på posisjoneringen av hofter. Det blir enda mer aktuelt etter det som skjedde i dag, sa Martinsen.

Finnen Tero Pitkämäki, som er nybakt pappa, vant på 84,18. Kenyaneren Julius Yego oppnådde 84,17 i sitt aller siste kast. (NTB)

Angelsen slet med sola

– Vi får ha Bislett Games i regn neste år, fleipet Tonje Angelsen etter å ha revet tre ganger på 1,95 i Oslo-sola onsdag.

Hun hadde totalt sett en god opplevelse på Bislett, men var litt bitter over at hun ble stående med 1,90 meter som beste høyde.

– 1,95 er egentlig lett. Men jeg skylder litt på sola i dag. Det var flere som slet med at de fikk den rett i øynene, sa Angelsen til NTB.

Hun har klart A-kravet (1,90) til EM om to måneder, men har litt å gå på før hun finner toppformen.

– Det er å få opp akselerasjonen. Det siste lille der. I tillegg har jeg litt å gå på når det gjelder overkroppen, sa trønderen.

– Alt er bra kroppslig sett, og jeg er på riktig vei. I dag tok jeg alt i første forsøk, og jeg er godt fornøyd med plasseringen min (4.-plass). (NTB)

Jays: – Jeg var sliten!

– Jeg var sliten i beina etter å ha løpt to ganger under 10 blank i Florø, smilte Jaysuma Saidy Ndure etter 10,19 og 5.-plass på 100 meter i onsdagens Diamond League-stevne på Bislett.

Jays satte ny norsk rekord med 9,95 under stevnet i Florø sist lørdag, men vindmåleren sto noe uforklarlig skjevt, og løpet ble underkjent. Han løp også på 9,92 i kvalifiseringen, men da var medvinden for sterk.

– Det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det som er skjedd, er skjedd. Jeg gjorde to gode løp der, og for meg var det viktigst, sier han til NTB.

Onsdagens løp ble ikke som ventet.

– Jeg hadde håpet å løpe fortere, men jeg er likevel fornøyd. 10,19 er ingen dårlig tid, mente 29-åringen.

Jays kan nok bli enda mer sliten i dagene som kommer. Allerede kommende tirsdag venter et kvalitetsstevne i tsjekkiske Ostrava. Der skulle også Usain Bolt ha deltatt, men han trakk seg nylig grunnet et for dårlig treningsgrunnlag.

– Hvor fort kan du løpe i Ostrava?

– Å, jeg vet ikke. Jeg tenker ikke slik. For meg finnes det ingen grenser. Jeg ønsker bare å løpe så fort som mulig.

Neste helg konkurrerer han i lag-EM for Norge i 1.-divisjonsklassen i Estlands hovedstad Tallinn. Der skal Jays løpe 100- og 200 meter.

Richard Thompson fra Trinidad og Tobago vant 100-meteren på 10,02. 2.-plassen gikk til franske Jimmy Vicaut på 10,04. Adam Gemili fra Storbritannia hadde 10,11 og 2003-verdensmester Kim Collins 10,13. (NTB)

Mer fra Dagsavisen