Bradleys tordentale vekket Stabæk

(Stabæk - Lillestrøm 3-2). Lillestrøm ledet 2-0 til pause og så ut til å gjøre slutt på spenningen i eliteserien, men en fantastisk annen omgang med tre mål ga Stabæk 3-2 og tre poeng.

Av Petter Bøifot

Stabæk kom med to solide seirer mot Vålerenga og Strømsgodset bak seg, mens Lillestrøm bare hadde vunnet én av sine sju siste.

Det var umulig å se på Nadderud, for LSK gikk ut i høyt tempo og bestemte absolutt alt i første omgang.

Etter kvarteret endret Fred Friday retning på skuddet til Stian Ringstad, og dermed sto det 1-0 til gjestene.

Da det var spilt 30 minutter sjokkerte Lillestrøm hjemmefansen ved å gå opp til 2-0. Erling Knudtzon fant Jørgen Kolstad, som banket ballen hardt og utakbart bak Mande Sayouba i Stabæk-målet.

Terroriserte LSK

Bob Bradley var tydelig misfornøyd i pausen, og gjorde to bytter før de siste 45 minuttene. Det, og en tordentale fra amerikaneren, satte fart i Stabæks mannskap.

Stabæk tok umiddelbart kommandoen, og etter fem minutter fikk Adama Diomande uttelling. Spissen ble spilt gjennom av Muhamed Keita, og fyrte av et prosjektil som gikk i mål via tverrliggeren.

– Bradley var ganske så sint i pausen, byttene gjorde at vi snudde denne kampen. Det var bare helt ubeskrivelig og publikum gir meg energi, sa matchvinner Diomande til TV 2 om den flotte annenomgangen.

– Alle er med på dette. De var tilfeldig at det var Luc (Kassi) og Yassine (El Ghanassy) som ble byttet ut ved pause, sa Bradley i garderoben etter snuoperasjonen.

– Ved pause var jeg direkte misfornøyd. Det var for mange unnskyldninger og veiving med armer, og egentlig burde jeg byttet ut alle ti. Etter pause ga vi alt vi hadde og noen gang er kamper slik, sa den amerikanske treneren.

Etter målet fortsatte Diomande å terroriserer LSKs forsvar, men keeper Arnold Origi hadde flere praktredninger.

På en dødball etter 86 minutter hindret han spissen igjen, men da kom Nicolai Næss og satte inn returen til 2-2.

Reddet spenningen

Og som det ikke var nok: Bare drøye minuttet etter slo Origi et innlegg fra Keita videre, men det gikk rett i beina på Diomande som ble matchvinner.

Stabæks seier reddet spenningen i eliteserien, for med ti poengs forsprang med ti kamper å spille ville Rosenborg vært så godt som mestere.

Sju poeng er fremdeles mye, men gir bæringene i det minste en liten sjanse.

For Lillestrøm begynner bunnstriden å bli farlig nære. De er nummer ti, fem poeng foran Mjøndalen på kvalifiseringsplass. Til Tromsø på direkte nedrykksplass er det sju poeng. (©NTB)

Eliteserien fotball menn søndag:

Stabæk – Lillestrøm 3-2 (0-2)

Nadderud stadion: 3610 tilskuere.

Mål: 0-1 Imoh Fred Friday (15), 0-2 Jørgen Kolstad (30), 1-2 Adama Diomande (50), 2-2 Nicolai Næss (86), 3-2 Diomande (88).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Giorgio Gorozia, Stabæk, Stian Ringstad, Erling Knudtzon, Lillestrøm.

Stabæk (4-2-3-1): Mande Sayouba – Birger Meling, Nicolai Næss, Morten Morisbak Skjønsberg, Ville Jalasto (Eirik Haugstad fra 72.) – Luc Kassi (Giorgio Gorozia fra 46.), Cole Grossman – Muhamed Keita, Yassine El Ghanassy (Daniel Granli fra 46.), Ernest Asante – Adama Diomande.

Lillestrøm (4-2-3-1): Arnold Origi – Stian Ringstad, Frode Kippe, Marius Amundsen, Michael Timisela – Marius Lundemo, Finnur Orri Margeirsson – Mohamed Ofkir (Fredrik Krogstad fra 82.), Imoh Fred Friday, Jørgen Kolstad – Erling Knudtzon.