Braaten og Brann er stadig bedre match

(Lillesrøm - Brann 0-2). Daniel Braaten med scoring, målgivende og lekende humør. Derfor er Brann med i tetkampen.

Av Steinar Bjerkmann

Lillestrøm var best før pause, men ble fullstendig utspilt i 2. omgang. Anført av superveteran Daniel Braaten (34) vant Brann 2-0. Seieren burde vært minst dobbelt så stor.

Statsminister Erna Solberg var på plass på et glissent Åråsen (5777 tilskuere) for å heie fram gjestene fra Bergen. Hun kunne smile bredt flere ganger etter pause.

For etter en meget tam 1. omgang, ledet Braaten gjestene til en fortjent seier. Lillestrøm-forsvaret ante ikke hva de skulle gjøre med den råsterke og dribleglade 34-åringen. I duell etter duell terroriserte den tidligere landslagsspilleren de som var kledd i gult og svart.

Tidlig i 2. omgang var Braaten nådeløs fra kort holdt etter et flott angrep. Den lange ballen fra Vito Wormgoor ble elegant stusset videre av Torgeir Børven, før 34 år gamle Braaten ordnet bergensk ledelse fra kort hold. Målet var hans første i serien for Brann.

Malec-miss ødela

Enda vakrere var 2-0-scoringen der Gilli Rólantsson Sørensen satte inn sitt første Brann-mål med en frekk hælvariant fra fem meter. Igjen var Braaten involvert. Veteranen ble spilt fri på høyrekanten, løp mot dødlinjen før han fant Sørensen, som tre LSK-forsvarere overså.

Etter en kort LSK-periode med gode muligheter for Simen Rafn og Erling Knudtzon (vertenes beste spiller søndag), som Piotr Leciejewski avverget elegant, fortsatte Brann-angrepene. Lillestrøm var heldig som slapp unna en verre ydmykelse i egen lekegrind. Et mer riktig bilde av kampen ville vært 1-6.

Da var det ikke rart at den tidligere LSK-stopperkjempen Torgeir Bjarmann flere ganger satt med ansiktet fortvilet i hendene. Han trodde knapt det han så etter pause.

Trolig hadde kampbildet blitt et helt annet om Tomas Malec hadde klart å heade LSK foran etter halvtimen, men slovakens forsøk fra fem meter ble avverget av Leciejewski.

Verste rekke på seks år

Ikke siden 2011-sesongen har Lillestrøm tapt fire strake seriekamper på rad. Arne Erlandsens lag innledet sesongen med seier mot Sandefjord, men har siden tapt mot Molde, Haugesund, Aalesund og nå Brann.

I fjor var LSK det eneste laget som slo Brann i begge seriemøter. LSK ligger nest sist etter fem serierunder.

Brann, som ligger på fjerdeplass, hadde ikke vunnet på Åråsen siden 2012. Bergenserne tok sin første borteseier for sesongen etter poeng i Tromsø og tap mot nyopprykkede Kristiansund.

Lagene møttes for 41. gang på Åråsen. Lillestrøm har vunnet 23 innbyrdes møter, Brann ni. (NTB)