Sport

Både Kjartansson og Bjørdal starter mot Brann

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo kaster inn begge sine nyeste forsterkninger til søndagens hjemmekamp mot Brann, men VIF-treneren forventer ikke fyrverkeri fra duoen fra start.

Det bekreftet Vålerenga-treneren selv etter fredagens treningsøkt på Valle, der Kjartansson ble drillet som spydspiss ved siden av Aron Dønnum og Osame Sahraoui mens Henrik Bjørdal tok plass ved siden av Fredrik Oldrup Jensen og Magnus Lekven.

– Vi har fått integrert Vidar og Henrik på en god måte på treningen denne uka, og jeg synes vi har gjennomført en god treningsuke. Begge har vist de kvalitetene vi var ute etter, og som var grunnen til at vi hentet dem. Vidar er spennende, han er sterk i boksen og rett og slett farlig foran mål. Henrik har kommet godt inn med løpskraften sin, er veldig godt trent og har den fysikken vi trenger på midtbanen, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les også: Vålerenga takler minst (+)

– Må la de få litt tid

Fagermo sier at begge har glidd fint inn i miljøet, og at de har levert gode prestasjoner på trening. Derfor har han ingen betenkeligheter med å kaste dem rett inn fra start til kampen mot Brann søndag kveld.

– Det er ikke sikkert de kommer til å prege Eliteserien fra start. De må få litt tid på seg til å bli vant med et nytt lag, nye lagkamerater og en ny spillestil, da begge ikke har spilt så mange kamper på en stund. Det ville overrasket meg om de gikk rett inn og fikk en pangstart begge to, men etter hvert så har de kvaliteter til å prege ligaen, sier Fagermo.

For Henrik Bjørdal, som er tilbake etter fem år i utlandet, var det veldig godt å få beskjeden om at han fikk tillit fra start allerede til oppgjøret mot Brann.

– Det føles veldig godt å ha den tilliten fra treneren med en gang, og det bekrefter bare den interessen de viste for meg og ønsket de hadde om at jeg skulle komme hit. Det er litt spesielt å være tilbake her i Norge, og skulle spille i Eliteserien igjen, men jeg gleder meg veldig og er veldig glad for å være på plass her i Vålerenga, sier Bjørdal til Dagsavisen.

Les Aperopet: – Hva skjer med klubben min? Dette ligner faktisk på en plan

Tatt godt i mot

Han sier at det ikke var noe problem å bli en del av gjengen, og at de har lagt en god treningsuke bak seg nå.

– Det er alltid litt spennende å treffe nye lagkamerater, og trene med dem for første gang. Nå har jeg vært her i en uke først, da jeg måtte være i karantene, men det er en veldig fin gjeng som har tatt med godt i mot og jeg har bare gode ting å si om gruppa så langt. Du ser på trening at Vidar fortsatt er den målscoreren han var da han dro, og forhåpentligvis kan jeg også bidra med det jeg er god til, forteller Bjørdal.

Det er først og fremst mål, og sjanseskaping, trener Fagermo håper duoen skal bidra med mot Brann. Et Brann-lag Vålerenga tradisjonelt sett har hatt god kontroll på i Oslo, selv om Fagermo ikke bryr seg mye om den statistikken.

– Jeg bryr meg ikke så mye om den type statistikker, da jeg som trener har gode statistikker mot noen lag som Vålerenga ikke har gode statstikker mot og omvendt. Vi skal fortsette å bygge laget slik vi har tro på, og må spille på den måten vi ønsker å spille. Er ikke det godt nok til å slå Brann, så er vi ikke gode nok. Så enkelt er det, men vi får håpe den gode statistikken vår ikke snur nå på søndag, sier Fagermo.

Les også: Tromsø vil beholde VIF-juvelen – men Opsahl vil helst tilbake til Enga (+)

Mer fra Dagsavisen