Sport

Backvikaren bytter side

Felix Horn Myhre starter sin første kamp som høyreback mot Start mandag. Dag-Eilev Fagermo peker spesielt på én faktor som gjør at 21-åringen passer rollen bra.

VALLE (Dagsavisen): Christian Dahle Borchgrevink må stå over borteoppgjøret mot Start i Kristiansand på grunn av gule kort. Dermed kommer Felix Horn Myhre inn som vikar. Midtbanespilleren har vikariert med suksess for Sam Adekugbe på venstrebacken tidligere denne sesongen.

– Det blir gøy å starte som høyreback for første gang. Det er jo ikke så ulikt venstrebackrollen, forsikrer 21-åringen overfor Dagsavisen.

Les også: Slik ser motspillerne seg nødt til å stoppe Vålerenga-profilen (DA+)

Utfordringer

– Hva er de største utfordringene du får i backrollen?

– Det er litt forskjellig, men først og fremst er det jo uvant. Jeg er ikke vant til å følge noe linje defensivt, og presspillet der er også annerledes. Men mye er likt også. Hvis man gjør jobben litt enkelt i starten, og da får spilt på seg litt selvtillit, så kommer det litt etter hvert.

– Kan du «safe» noe ekstra i starten, siden rollen er uvant?

– Jeg merket da jeg spilte venstreback at jeg fikk veldig mye hjelp av Ivan (Näsberg). Og jeg er helt sikker på at Jonatan Tollås kommer til å hjelpe meg masse, han også. Han vet at jeg er ny i rollen. Tollås er veldig flink til å hjelpe dem rundt seg. I tillegg har jeg Aron (Dønnum) foran meg. Han jobber bra. Så jeg kan jo safe litt, men det er ikke kult, det. Jeg vil heller gå ut og vise det jeg kan, sier han smilende.

Oslo 20200726. 
Felix Horn Myhre under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Strømsgodset på Intility arena.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Felix Horn Myhre i aksjon for VIF mot Strømsgodset nylig. Foto: Annika Byrde/NTB scanpix

– Får du noen fordel av erfaringen som midtbanespiller?

– Jeg vil utnytte ballbehandlingen min. I det systemet vi spiller, har man også ballen mye som back, påpeker Myhre.

– Det er jo noen spillere som har gått fra midtbane til back permanent. Ett eksempel er Tom Høgli, som gikk fra midtbanemann til landslagsback. Er det noe du har tenkt på?

– Først og fremst er jeg midtbanespiller, i hvert fall per nå. Man vet aldri hva som skjer, men i mitt hode er jeg en midtbanespiller som vikarierer som back. Så er det veldig fint å få spille kamper, jeg klager ikke på det, men skal jeg se inn i framtida er jeg midtbanespiller, sier VIF-talentet.

Les også: Stokke følte seg urettferdig behandlet i Danmark. Nå får han en ny start i Vålerenga (DA+)

Fornøyd Fagermo

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har full tillit til 21-åringens egenskaper som back, også på høyre side.

– Felix har vært god som back, jeg liker Felix veldig godt. Han har ikke fått så mye tid på å trene som back, men han har greid seg veldig godt. Så da fortsetter vi med det nå, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Er det noen spesielle utfordringer han får som du snakker med ham om?

– Det er posisjoneringen, først og fremst. Felix er jo veldig god med ballen, veldig klok. Han har rå løpskraft, så han orker å komme framover – akkurat som «Borch» og Sam. Derfor passer han til å spille back. Men han mangler erfaringen med å spille der, poengterer VIF-treneren.

Tar ikke lett på sørlendingene

Felix Horn Myhre tenker følgende om oppgaven mot Start i Kristiansand mandag:

– Jeg forventer vel at vi skal ha ballen mest. Vi vet de er gode på kontringer, og det er jo et lag som kan ta tak i ballen hvis vi ikke er flinke i presset. Det blir ikke noe lett kamp, sier han.

– Er dette et potensielt bananskall, eller føler dere dere trygge på tre poeng?

– Jeg føler meg ikke trygg på seier. Alle kamper i Eliteserien er jevne. Start er ubeseiret hjemme på de siste tre-fire kampene, så det er ikke sånn at vi bare skal komme dit og valse over dem. Vi må jobbe hardt som i de andre kampene. Vi får se hvordan det går. Men selvfølgelig er målet å komme hjem med tre poeng, sier Felix Horn Myhre.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen