Sport

Åge Hareide kalte ikke Pogba for en «klovn», men en «jålebukk»

Jyllands-Posten siterte Åge Hareide på å ha kalt Paul Pogba en klovn, mens nordmannen i realiteten kalte Manchester United-stjernen en jålebukk.

Av NTB

Hareide, som leder det danske landslaget, er lei seg fordi han føler seg feilsitert i et intervju der han kommer med kritiske uttalelser om det franske landslaget før VM.

I den første utgaven av Jylland-Postens historie framgikk det at Åge Hareide hadde kalt Paul Pogba for en «julebukk», som ifølge danskene kan oversettes til å være en klovn.

Hareide brukte imidlertid ordet «jålebukk», som er et uttrykk for forfengelighet.

Les også: Ønsket av giganter

Beklager

Jylland-Postens sportsredaktør Troels Henriksen medgir at han misforsto det ene norske ordet, og at det er «ytterst beklagelig». Alt annet er sitert lojalt og korrekt, forsikrer han.

– Jeg kan blankt avvise at tingene er tatt ut av en sammenheng uten at han vet det. Intervjuet er korrekt og lojalt sitert. Det var et langt intervju, og det var avtalt med Det danske fotballforbundet at det skulle deles opp i flere nyhetssaker, sier Henriksen.

Hareide var i intervjuet kritisk det franske landslaget, men det virket å prelle av den franske landslagssjefen.

– De høyest rangerte landslagene er de beste i VM. Bare ikke Frankrike. Jeg tror ikke på det laget, sa Hareide til Jyllands-Posten før han etterlyste franske ledertyper og spøkte med midtbanestjernen Paul Pogbas tendens til å skifte farge på håret.

Nordmannens uttalelser er blitt kritisert i flere land, og Frankrikes landslagstrener Didier Deschamps kalte Hareides utspill for «bla, bla, bla-uttalelser».

Hareide føler hans sitater er tatt ut av kontekst og vil til bunns i saken. Det sier nordmannen onsdag.

– Vi sjekker opp hvordan det er kommet ut, og måten det er kommet ut på. Jeg har mine tvil, men det må jeg vente med å komme tilbake til. Jeg har gjennomgått hele intervjuet, for det er dessverre kommet litt galt ut.

– Frankrike er jo et godt lag, det er nok et av de beste i VM, så man må jo tro jeg var beruset når man leser intervjuet, sier Hareide. (NTB)

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer fra Dagsavisen