Sport

Hovland får med seg samboeren til OL

Norge får to herrehåp med under OL-turneringen i golf. Viktor Hovland får selskap av sin samboer under lekene i Paris.

Tidligere PGA-tour-spiller Kristoffer Ventura har gjennom gode resultater på nivået under Hovland klart å spille seg inn i OL-turneringen.

Kun 60 spillere får delta når det skal kjempes om edelt metall over fire dager på Le Golf National-banen.

OL-deltakelsen er ikke formelt bekreftet, men en oversikt fra statistikkguruen Nosferatu på X/Twitter viser at Ventura er inne i OL-feltet.

Ventura har ikke hatt like stor suksess som landsmann og studiekamerat Hovland. Norskmeksikaneren fra Moss spilte på PGA-touren i to sesonger, men mistet spillerettighetene i 2021.

Mossingen har vært åpen om hans problemer med spillet.

– Jeg har båret på en ganske tung sekk i lang tid og det har vært vanskelig å svinge med den på ryggen iblant, skrev Ventura i et instagram-innlegg i fjor.

Hovland flyttet inn

Ventura og Hovland studerte sammen i Oklahoma. Til tross for profftilværelsen på golfbanen valgte Hovland å bli boende på studieplassen. Ventura flyttet sørover til Florida. Etter slutten på fjorårssesongen bekreftet Hovland til Discovery at han skulle flytte inn hos studiekameraten på sørkysten.

OL-turneringen i Paris blir Venturas debut i OL. Da OL-turneringen i Tokyo ble spilt i 2021 endte Viktor Hovland på en delt 14.-plass. Også der var det to nordmenn med, Kristian Krogh Johannessen endte på en 53. plass.

Etter en delt 10.-plass i helgens Korn Ferry-turnering er Ventura nummer 281 på verdensrankingen. Landsmann Hovland er nummer fire på lista.

US Open-vinner ikke med til OL

Feltet i OL-turneringene skiller seg ut fordi det er svært få plasser til de største golf-nasjonene. Eksempelvis får ikke helgens US Open-vinner Bryson DeChambeau delta. Liv-tour-spilleren klatret 28 plasser på verdensrankingen med major-seieren, opp til en tiendeplass, men han får ikke en av USAs fire plasser.

Verdensener Scottie Sheffler er klar sammen med regjerende olympisk mester Xander Schauffele, Wyndham Clark og Collin Morikawa. Sverige får med seg verdensfirer Ludvig Åberg og Alex Noren. For Danmark deltar Nicolai Højgaard og Thorbjørn Olesen.


Mer fra Dagsavisen