Sport

Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak: – Ser på dette som en del av forhåndsdømmingen

Anders Bessebergs advokat reagerer sterkt på idrettsforbundets beslutning om å frata den tidligere skiskyttertoppen æresmedlemskapet.

Det bekrefter skiskytterpresident Arne Horten overfor NTB onsdag.

Styret i Norges Idrettsforbund besluttet på sitt møte tirsdag å frata Besseberg NIF-æresmedlemskapet. Avgjørelsen ble offentliggjort på et pressemøte onsdag.

I idrettsstyrets vedtak heter det at Besseberg, gjennom å ha erkjent kritikkverdige forhold, har skadet idrettens anseelse. Således fratas han æresmedlemskapet.

Norges Skiskytterforbund velger en annen tilnærming til det samme spørsmålet.

– Vårt vedtak har hele veien vært at vi venter på en rettskraftig dom. Besseberg har anket dommen, og den anken er ikke avklart, sier president Arne Horten til NTB.

– Vi føler det blir feil å gjøre noe før vi har en rettskraftig dom å forholde oss til, legger han til.

Ingen hast

Horten peker videre på at Besseberg-saken er unik i sin karakter, og at forbundet således må se på egne retningslinjer.

– Vi har ikke noen retningslinjer knyttet til hva som skal til for å frata noen et æresmedlemskap. Vi har aldri vært borti en slik sak som dette, påpeker skiskytterpresidenten.

Besseberg ble utnevnt til æresmedlem i Norges Skiskytterforbund allerede i 2001. Idrettsforbundet ga ham den samme hedersbevisningen tolv år senere.

– Han har ingen rolle i norsk eller internasjonal skiskyting nå. Sånn sett har vi ikke noen hast med å frata ham noe æresmedlemskap, sier Horten – og legger til:

– Mange kan mene at det er defensivt, men vi mener det er riktig både i forhold til ham og familien.

Advokaten reagerte

Anders Bessebergs advokat Mikkel Toft Gimse reagerer kraftig på idrettsforbundets beslutning knyttet til æresmedlemskapet.

– Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg, sier han til NTB onsdag.

Besseberg er én av bare tre æresmedlemmer i Norges Skiskytterforbund. Legenden Ole Einar Bjørndalen og Ole Jacob Bangstad er de to andre.

Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Mer fra Dagsavisen