Sport

Tidligere fotballspiller Mounir Hamoud døde av hjertestans

Den tidligere Lyn-, Bodø/Glimt- og Strømsgodset-spilleren Mounir Hamoud døde av hjertestans mandag morgen, 39 år gammel.

Det opplyser Norges Fotballforbund og Strømsgodset i samråd med nærmeste pårørende. Hamoud spilte eliteseriefotball i en årrekke og har etter karrieren jobbet som kretsansvarlig for spillerutvikling i NFF Buskerud.

«Det er så uvirkelig å ta inn over seg at en frisk og flott kollega på 39 år har blitt revet bort fra oss så brått. Mounir var svært godt likt av alle, og han var opptatt av at fotballen skulle være inkluderende for alle uansett bakgrunn», skriver daglig leder Øivind Nilsen i NFF Buskerud.

Hamoud etterlater seg kone og fem barn.

– Berører fotballfamilien

– Dette er et brutalt og sjokkerende budskap å få – det berører oss alle i Strømsgodset, det berører Drammen og hele fotballfamilien. Våre tanker går først og fremst til Mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. De har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og et kjært familiemedlem, skriver daglig leder Magne Jordan Nilsen i Strømsgodset.

Hamoud spilte for Grüner og Skeid før han slo gjennom på seniornivå for Lyn på midten av 2000-tallet. Senere hadde han flere gode sesonger for Bodø/Glimt og deretter Strømsgodset.

Høyrebacken spilte flere kamper for aldersbestemte landslag og ble tatt ut i A-landslagstroppen i 2009. Søndag var det 15 år siden han satt på benken i Norges overraskende 1-0-seier over Tyskland i en landskamp i Düsseldorf.

Skulle jobbe i Godset

Hamoud skulle ha hatt sin første arbeidsdag som toppspillerutvikler i Strømsgodset mandag.

«Strømsgodset er i sorg. Mounir Hamoud vil bli dypt savnet», uttaler klubben.

Hamoud la opp som fotballspiller etter 2019-sesongen. Han vant eliteserien med Strømsgodset i 2013 og tok også to ligasølv og et NM-sølv med klubben.

Mer fra Dagsavisen