Sport

Journalister utestenges etter hissig konfrontasjon med landslagssjef

Det asiatiske fotballforbundet (AFC) har utestengt flere journalister etter at det oppsto kaos på pressekonferansen til det irakiske landslaget i asiamesterskapet.

«AFC fordømmer på det sterkeste enhver form for uregjerlig og aggressiv oppførsel og har nulltoleranse for slike handlinger,» skriver forbundet dagen etter episoden i Qatar.

Videre heter det at de aktuelle journalistene er fratatt retten til å dekke resten av mesterskapet samt fremtidige turneringer i regi av AFC.

Irak røk ut av asiamesterskapet mandag etter uhyre dramatiske overtidsminutter i åttedelsfinalen mot Jordan. På pressekonferansen etterpå ble det fullt kaos. Der konfronterte flere journalister landslagssjef Jesus Casas. Til slutt måtte sikkerhetsvakter på banen for å roe situasjonen.

Journalistene skal ha rettet fingeren mot landslagssjef Casas før de gikk ut.

– Dette gjør meg vondt, sa den 50 år gamle landslagssjefen om de kaotiske scenene. Han har vært Irak-trener siden november 2022.

Casas ble selv sint på søndagens pressekonferanse før åttedelsfinalen mot Jordan etter å ha fått spørsmål om intervjuer han har gjort med spanske medier under asiamesterskapet.

Journalister fra Irak hevdet at intervjuene distraherte ham fra arbeidet. Casas avviste dette og påpekte at laget hans vant alle sine tre gruppekamper.


Mer fra Dagsavisen