Vintersport

Lanisek vant på skuffende norsk dag i hoppuka – ny Granerud-fiasko

Marius Lindvik ble beste nordmann med 7.-plass i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Han har et lite stykke opp til de beste i hoppuka sammenlagt.

Lindvik fikk igjen ansvaret for å berge Norges ære mandag, og han leverte to godkjente hopp foran 21.000 høylytte tilskuere i den tyske bakken. Anze Lanisek fra Slovenia vant foran japaneren Ryoyu Kobayashi og den tyske hjemmefavoritten Andreas Wellinger.

Sammenlagt leder Wellinger med 1,8 poengs margin til Kobayashi etter to av fire renn. Lindvik er 40,3 poeng bak hoppukelederen.

– Det kjennes brukbart ut, men jeg har nok litt mer inne for å kjempe helt oppe i toppen, sa Lindvik til Viaplay etter det tradisjonsrike hopprennet.

Nedtur

For tittelforsvarer Halvor Egner Granerud ble det nok en tung dag i vinterens hoppuke. For andre renn på rad ble han slått ut i første omgang. Granerud landet på 128 meter og tapte sin duell mot polakken Kamil Stoch.

– Det er litt kjipt, men jeg ganske godt fornøyd med det jeg får til. Ting svarer på en bedre måte enn det har gjort opplevelsesmessig i vinter. Men jeg hopper kort, da, sa Granerud til Viaplay etter å ha vært i aksjon i den tyske bakken.

Han har vært stabilt god i hoppuka de siste årene. Foran fjorårets sammenlagtseier ble han nummer fire i 2021 og tre i 2022.

Svak norsk dag

Lindvik var nummer ni etter et svev på 133,5 meter i første omgang. Han slo av en halvmeter i finaleomgangen og plantet skiene på 133 meter.

– Han gjør nok en gang et fint hopp, men det blir fortsatt litt for mye brems i den første flyfasen. Det er ikke helt maks, sa Viaplay-ekspert og tidligere hoppukevinner Anders Jacobsen.

Nest best av nordmennene ble Daniel-André Tande på 26.-plass, mens Johann Forfang endte plassen bak ham. Kristoffer Eriksen Sundal ble i likhet med Granerud slått ut i 1. omgang.

Her er programmet for hoppuka

Mer fra Dagsavisen