Sport

Historisk tredjeplass til Jeanette Hegg Duestad i verdenscupfinalen i Qatar

Jeanette Hegg Duestad skrev historie da hun ble første norske kvinne til å ende på seierspallen i verdenscupfinalen på 10 meter luftrifle i Qatar onsdag.

24 år gamle Hegg Duestad er rangert som nummer seks i verden. Hun skjøt totalt til 203,2 poeng i onsdagens finaleskyting, mens toeren Wan Zhlin fra Kina endte på 241,9.

Polske Aneta Stankiewicz vant med 242,6 poeng.

– Jeg fokuserte hele tiden på å gjøre jobben min. Det var jevnt i finalen, og jeg klarte å konsentrere med om det jeg skulle gjøre, men det var tøft, sa Hegg Duestad til ISSF-TV.

Hun er regjerende europamester i øvelsen det ble konkurrert i onsdag.

– Jeg følte presset, og det største presset la jeg på meg selv, sa den norske jenta.

– Helt rå

Sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund hyller sin egen utøver for den historiske innsatsen.

– Jeanette var helt rå i dag. Hun var jo egentlig på vei ut av finalen ved første eliminering, men så skyter hun jo helt fantastisk etter det. Virkelig en god prestasjon, sier han til NTB.

– Hun er så dedikert i det hun driver med hver eneste dag, så det er veldig gøy for oss at hun lykkes, det fortjener hun, legger Aune til.

I kvalifiseringen skjøt Hegg Duestad 630,8 poeng og ble nummer sju. Deretter innledet hun finaleskytingen med 104,3 poeng etter de ti innledende skuddene. Det ga sjuendeplass foran utslagsskytingen.

I utslagsskytingen fikk Hegg Duestad 10,1 og 10,8 på de neste skuddene og rykket med det opp til delt sjetteplass. Så ble det to ganger 10,5, hvilket gjorde at det norske håpet fortsatt hang godt med.

Sterkt felt

Hun fulgte opp med to strålende skudd på 10,8 og avanserte ytterligere på listene til fjerdeplassen i konkurransen.

Etter å ha sikret tredjeplassen ble Hegg Duestad så slått ut.

Det er medaljevinnerne fra VM og de tolv beste i verden som er kvalifisert for verdenscupfinalen. Også en skytter fra vertsnasjonen deltar.

Jeanette Hegg Duestad var eneste norske som var kvalifisert på øvelsen som også er på OL-programmet.

Fredag skal Hegg Duestad i aksjon på 50 meter rifle helmatch sammen med Jenny Stene. Jon-Hermann Hegg skal i aksjon på mennenes 50 meter.

Mer fra Dagsavisen