Sport

Mistet VM-gullet med millimetermargin

Rifleskytterne Mari Bårdseng Løvseth, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad tok VM-sølv på 50 meter liggende onsdag etter en uhyre dramatisk gullduell.

Kampen om VM-tittelen sto mellom Sveits og Norge. I det som ble en helt ellevill avslutning byttet de to nasjonene på å inneha ledelsen på de siste skuddene.

Til slutt ble det sveitsisk seier med fattige 0,2 poeng etter hele 180 avfyrte skudd.

Sveits og Norge var i særklasse og kun drøye poenget bak verdensrekorden. Ned til Østerrike på bronseplass skilte det hele sju poeng.

– Vi snakker jo alltid om små marginer i vår idrett. I dag får vi beviset på det. VM-sølv er uansett stort, og jentene levere glimrende i dag, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

Utfordrende forhold

I den individuelle konkurransen ble Jeanette Hegg Duestad best av de norske med sjuendeplass. Hun endte på 624,0 poeng. Det skilte halvannet poeng opp til medalje.

Jenny Stene ble nummer ni med 623,6 poeng, mens Mari Bårdseng Løvseth endte på 11.-plass med 622,6 poeng.

– Det er alltid utfordrende å skyte i Baku med vindforholdene der, og dette mestrer de godt, sier Aune.

Anja Senti fra Sveits ble verdensmester med 627,7 poeng. Sølvet gikk til finske Marianne Palo med 626,1 poeng, mens Jolyn Beer fra Tyskland ble nummer tre med 625,4 poeng.

Fire av fire

Norge har bare én gang tidligere tatt medalje i lagkonkurransen på 50 meter liggende for kvinner i VM. Det skjedde i Milano i 1994. Da ble det også VM-sølv med Lindy Hansen, Grethe Martinsen og Hanne Vataker på laget.

Onsdagens sølv betyr at det norske laget i Baku tok medalje på fire av fire lagøvelser på 50 meter i årets VM. Fasiten ble ett gull, ett sølv og to bronse.

Åtte medaljer gjennom historien på disse fire øvelsene har nå blitt til tolv.

Mer fra Dagsavisen